Да ви кажа тоя колониален диктаторски американски режим тотално направи историята ни -
ни ти да си жив, ни аз да съм умрял.
Много глупости се пишат и говорят за историята, всеки пуска статии, къде чел недочел от конспиратори всякакви небивалици. Как българите сме били първите шумери, как ние сме дали началото на държавността на украинците, руснаците, а интересно защо тям няма българска държава?
Кой тоя глупак дето ще прави чужди държави, а не своя?
После траките били българи и македонците също.
Когато Аспарух идва тук на тия земи, той ги завоюва с бой от Византия. Тук вече е имало местно население от траки и македонци. Те са били тук, не са дошли с Аспарух.
После не ние сме разпространили християнството, а византийците го дават на нас. Ние го препредаваме на север и изток, защото сме били братя с т.н. славянски народи.
И не спекулирайте повече с понятието славяни. Няма такъв народ славяни, това е условен термин на хората, които са населявали днешната Източна Европа. Езика е сходен, обичаите, гените, нравите. Това не означава, че термина няма основание да съществува.
Аман от неолиберални колониални прочити на историята с цел да скарат славянските народи на принципа
разделяй и владей.
Аз българския народ от който и аз произхождам не го намирам за доайена на държавността, културата, религията, знанието и т.н. Напротив - Варвари!
Примери за съвременно варварство на българите колкото щеш.