Автор Тема: Коя е бащината религия на българите?  (Прочетена 53287 пъти)

Неактивен svetlio760

• Много Напреднал
  • Публикации: 1 381
  • винаги има начин
  • Скайп: svetlio760
Re: Коя е бащината религия на българите?
« Отговор #135 -: Октомври 30, 2021, 03:51:33 pm »
Никъде по света не го позволяват, няма и да го позволят. Това е форма на комунизъм. Ние ви лъжем, че работим, вие ни лъжете, че ни плащате. Лошо е, обаче, че все някой го отнася!

Неактивен svetlio760

• Много Напреднал
  • винаги има начин
« Отговор #136 -: Ноември 01, 2021, 04:13:02 pm »
1. Като отвориш бисквитки "Катеричка", от там катеричка ли изскача?
2. Там пише, че ще покори юдеите племе, чиито език не знаят, сиреч не филистимци.
3. За какво ви е религията на древните българи, като тази на дядовците си не знаете....?

П.п.: Iисус = Иисус (в превод от славянски)
Дори от вашите ментори имате двойно "И": Jesus- romanized: Iēsoûs)
Два линка и по един въпрос към двата:
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B8%D1%80 Какво прави знака IYI на финикийското обозначение на името на град Тир?
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BA Какво прави кирилицата при семитските азбуки?

Неактивен EDM electronics

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 5 003
  • Z - Оркестър Вагнер
« Отговор #137 -: Октомври 22, 2024, 09:24:16 pm »
krasias, здравей, добре дошъл.  :)
Много си плах. Къде се губиш, да не си бил в Тибет на медитация?  :D
Аз комуниста съм все още тук. Ти как си, трупаш ли капитали?  :)

Неактивен Номак

• Сериозно Активен
  • Публикации: 429
  • Благороден!шаман!крадец на свободна енергия!
« Отговор #138 -: Октомври 23, 2024, 02:26:06 pm »
Има ли истински БългАрии? 8)

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Z - Оркестър Вагнер
« Отговор #139 -: Октомври 23, 2024, 02:30:05 pm »
krasias e истински будист, ама не знам дали се определя, като българин. Всеки случай не и като православен христиенин.

Но той обича да слага етикети, като печатите които е биела милицията през соца по краката на жените, дето ходили с късите поли и се правили на курви, като нарича такива като мен - комунисти, демек простоватички, шматароци, ретроградни, заблудени и бедняци - копийки.  :D

Неактивен svetlio760

• Много Напреднал
  • винаги има начин
« Отговор #140 -: Октомври 27, 2024, 05:11:04 pm »
Да зема да изтърся от праха малко темата😁 кат си хортуваме за българи, бива да земем да ги сложим при траките. Демек българи с религия сме от 5-6 век натам, от малко преди Аспарух. И в светлината на това, предвид, че и гърците са траки, макар отстъпници, е достатъчно да се огледа внимателно гръцкия пантеон и да се извади изсред мъглата кои са привнесени и кои са богове- кореняци. Според мен кореняците тукашни са Орфей и Прометей. Прибавяйки и някакви други съмнителни култове откъдето може би идва името Балкан(описал съм вече) и Бълг-ария(Бълг) и ето ви на, боговете ни през вековете преди Исус.

Неактивен mito_kupona

• Сериозен Експериментатор
  • Стабилен
  • Публикации: 694
« Отговор #141 -: Октомври 27, 2024, 07:51:01 pm »
   Траки няма, както и славяни, всички, са българи. „Трак“-лош човек, така гърците, са наричали българите и от там „траки“. Славяните, са измислени през средновековието, защото имперска Русия не е могла да признае, че е получила от Българите християнството, всички църковни книги и езика, от една страна, която е стотици години под османско робство. Това, са думи на Божидар Димитров, не си ги измислям аз тези неща. Това е истината, всичко друго, са спекулации.....

Неактивен svetlio760

• Много Напреднал
  • винаги има начин
« Отговор #142 -: Октомври 28, 2024, 04:54:23 pm »
https://sparotok.blogspot.com/2014/01/blog-post_26.html?m=1 Траки- демек смели достойни хора!

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Z - Оркестър Вагнер
« Отговор #143 -: Октомври 28, 2024, 05:15:48 pm »
Да ви кажа тоя колониален диктаторски американски режим тотално направи историята ни - ни ти да си жив, ни аз да съм умрял:)

Много глупости се пишат и говорят за историята, всеки пуска статии, къде чел недочел от конспиратори всякакви небивалици. Как българите сме били първите шумери, как ние сме дали началото на държавността на украинците, руснаците, а интересно защо тям няма българска държава?

Кой тоя глупак дето ще прави чужди държави, а не своя?

После траките били българи и македонците също.
Когато Аспарух идва тук на тия земи, той ги завоюва с бой от Византия. Тук вече е имало местно население от траки и македонци. Те са били тук, не са дошли с Аспарух.

После не ние сме разпространили християнството, а византийците го дават на нас. Ние го препредаваме на север и изток, защото сме били братя с т.н. славянски народи.

И не спекулирайте повече с понятието славяни. Няма такъв народ славяни, това е условен термин на хората, които са населявали днешната Източна Европа. Езика е сходен, обичаите, гените, нравите. Това не означава, че термина няма основание да съществува.

Аман от неолиберални колониални прочити на историята с цел да скарат славянските народи на принципа разделяй и владей.

Аз българския народ от който и аз произхождам не го намирам за доайена на държавността, културата, религията, знанието и т.н. Напротив - Варвари!
Примери за съвременно варварство на българите колкото щеш.

Неактивен VITAN

• Много Напреднал
  • Публикации: 5 021
  • Невежеството ражда химери...
« Отговор #144 -: Октомври 28, 2024, 05:25:10 pm »
...Как българите сме били първите шумери...
Аа, сакън! Първите шумери са украинците! И'ч дума да няма!
посолствоТО що са потрошили толкозз милиарди.
5 500 000 000 $ (и последващи още много по толкоз) на вятъра не бива...

И дал: "... на вси словене книга да четат...".
(кой ли го бе писал?)
Славяните изпървом са се наричали: словене/словени.
Сиреч, хора на словото
.
А словенете наричали германците: немци. Сиреч, неми. Не могат да говорят (на нашенски).
После в Руската империя им щуква, словене-те да станат славяни.
Заменят словото със слава. Което по моему не е добра сделка, но карай... "и так сойдёт".

Гърците ни викат варвари - и донякъде имат право.
Ние наричаме гърците лукави - и ние така - донякъде имаме право.