Съвсем право куме у очи. Това, че аз съм виновен за 10 убииства не те оневинява теб за извършването на едно. Освен това ако синът ми види че ти в момента убиваш някого или се опитваш да го направиш не е длъжен да си замълчи или даже да ти ръкопляска заради мойте десет убииства. Даже напротив длъжен е да направи всичко възможно за да те спре. Надввам се, че си ме разбрал. главният факт е, че на руска територия в момента няма укрсински войски и никога не е имало претенции за руски територии от страна на Украйна а в момента на територията на Украйна има Руски войски нарушили граници определени от самата Русия не от Украйна
Каквото и извинение да измисляте каквито и доводи Русия е агресор.
Радико, честно казано очаквах да се постараеш повече, за съжаление продължаваш да гледаш нещата повърхностно и от позиция на собствената си ограниченост. Всичко което си написал за 10 човека и т.н. е много субективно и винаги има фактори, които отстрани могат да изглеждат така както си ги описал, но да допуснем че ти си убил 10 човека, но сина ти става свидетел на това, че аз убивам един човек, който преди това е изнасилил майка му, тогава какво ще направи сина ти?
Ще ти напомня още един да го наречем доказан експеримент ясно показващ човешката същност. Имаш следния казус: две ситуации в които трябва да избереш дали да спасиш 10 човека или един човек. Сега същата ситуация с тази разлика, че този един човек е твоето дете, какво ще направиш?
Толкова за морала и неговата субективност.
Казваш, че според теб Русия в случая е агресора. Въпрос: става убийство, в него има установени двама участници единия е извършителя другия е подстрекателя за извършването му. По твоята логика, подстрекателя е невинен.
В заключение дали Русия е агресор или не е въпрос на тълкования, за едни Русия е агресор за други е освободител, за трети просто не им пука, важното е бизнеса с военни играчки да не спира и ако може да е по-далече от тях. Всичко останало е едно голямо ЛИЦЕМЕРИЕ.
П.П. Истината в момента е такава, че в Киев тече ужасна гражданска война, тече разчистване (убиване) на хора с "неправилно" мислене и всичко се приписва на Русия. Има достатъчно факти вече за това безумие. Имам познати, които успяха да избягат от Киев, цитирам : "не ме е страх от руснаците, страх ме е от нашите". Толкова.