juliang, ти полека-лека взе да идваш на мойта. И аз бях някога "демократ", но лъжите им ми дойдоха в повече и разбрах каква лъжа е демокрацията. Изборите не се различават по резултат от тези по времето на социализма. Имаше един клип за яйцата, дето един искал пет яйца, ама той да си ги изберял демократично. Та от как е демокрация, само наивника си мисли, че нещо зависи от гласа му. И през соца беше същото.
А като казваш, че в Дубай било много харашо, там демокрация ли е? Е виждаш ли, че не тая дума демокрация, която ми звучи като петилетния план от едно време, зависи нещо от нея. А американска демокрация означава - подчинение на колониалния началник. И те самите така казват: ще им спретнем една демокрацийка - това е американски лаф.
Демокрация е когато можеш да избереш кой и кога да те оножда. Диктатура е когато нямаш този избор.
Също така е много важно на какъв онождвач ще попаднеш. Има такива които се интересуват от твоето състояние, и други дет шибат само за свое удоволствие.
А че винаги си от неправилната страна на *уя е аксиома.
Пак да повторя - няма справедливост в природата. Въпроса е тази несправедливост да е по-малко болезнена за възможно по-голяма част от населението.
Не мога да се съглася с това което е в Русия. Да, нещата са значително по-добре отколкото преди 30 години, но все още има много неща които са трагични.
И не мога да се съглася че в Русия е по-добре отколкото в демократичните (без кавички) държави. Когато в центъра на Москва се проведе МИРЕН митинг на който 10 000 души скандират "Путин вор" и НЕ дойдат автоЗак-ите и терминаторите от ОМОН - тогава ще приема, че Русия се е променила. Докато бият и арестуват за изказване на лично мнение - за мен там е диктатура, с нищо не различаваща се от тази в Саудитска Арабия и Северна Корея.
За Лукашенко - обясни ми моля ти се какво се случи със самолета на Райън Еър тия дни? Разбираш ли, че тоя Лукашенко е болен, той не е у ред? Не знам дали са му гласили атентат, ама след този направо терористичен акт той е свършен като политик. Не съм сигурен че дори и Путин ще го погледне повече. Закопа се толкова дълбоко, че просто нямам думи.
А щом си позволява да отклонява чужд пътнически самолет, летящ към друга държава, представяш ли си какво прави на територията на Беларус? Или ще ми кажеш, че не лично Лукашенко е задействал тази акция? Че той горкия нищо не знае, това е поръчка на чужди тайни служби?
Да накараш със заплаха с оръжие чужд пътнически самолет да промени курса си и да кацне, за да арестуваш ЖУРНАЛИСТ, намиращ се на борда... извинявай, ма това и в Сирия и в Северна Корея го няма... По-добре да го елиминират, да го разкарват преди да е направил някоя голяма беля.