Силно съм притеснен за демокрацията в Америка! - казвам го с чувство на "любов и загриженост".
Основното обвинение към Русия е "репресията" на властта с опозиционните сили - разбирай Навални и Ко. Тези сили се подкрепят едва от 1-2% от населението, но основните обвинения са, че яли бой, когато правели анти правителствени демонстрации. Властта се оправдава, че тези демонстранти първо не спазват закона за митингите, второ използват коктейли молотов по служителите на реда.
Как обаче стоят нещата у най-голямата
the largest democracy in the world ?
Га афроамериканците-глобалисти нападаха де що има, като анархисти или им викат неокомунисти, властта в Америка стоя и гледа, и уволняваше всеки дръзнал полицай, ако се опита да окаже съпротива на "демократичната" тълпа.
Га обаче тръмпистите рекоха да нападнат Капитолията, като разбраха що е туй демократични избори - гласуване на умрели, несъществуващи духове, подскоци на гласовете със стотици хиляди и пр. технологични рецепти за спечелване на избори, медиите /основният коз на глобалистите/ ореваха орталъка, как някаква тълпа решила да прави държавен преврат. Властта някак започна да действа ефективно и въпреки, че протеста беше съвсем законен, полицай употреби оръжие и уби една жена без дори да оказва пряка съпротива. Представям си, ако това се беше случило в Русия и вместо тая жена беше Навални - ааааааааа, това би било вече авторитарно, диктаторско.
За разлика от подобни протести в Русия, които завършват само с арест и 2-3 шута в гъза, в Америка нещата стоят доста по-сериозно. Менгянина, който напада магазини, руши, граби, пали, чупи, троши - е недосегаем от сакралните им закони, но нападателите на Капитолия получиха ефективни присъди - мисля около 40 човека и имаше около 2 000 арестувани за протести. Ако това се беше случило в Русия с присъди и масови арести - щеше да ревне цялата англосакска медийна пропагандна машина, как се отнасят там с опозицията.
Какви двойни стандарти!
И последните новини по този повод:
Самоуби се 4-ти полицай от защитниците на Капитолия при странни и неясни обстоятелства. Всички тези полицаи много странно се "самоубиват", не казвам, че някой го убива. Не така мислят обаче американците - те смятат, като мен, че вече в САЩ няма никаква демокрация. Те считат, че т.н. Дълбока държава се разправя със свидетели - полицаи. Някак много натрапчиво съвпадение е, баш пък 4 полицая да се самоубият, участници в едно и също мероприятие и всички те свидетели по множество дела.
Та такива ми разсъждения по повод развитието на демокрацията и двойните стандарти.
https://www.youtube.com/watch?v=4tsmH0EgdzE