1. В цитата по-горе ти сам ги каза. "Изконни руски територии". Полша, Литва, Латвия, Естония, Финландия, Казахстан...
2. Знам ли какво още му се върти в главата на император Вова...
3. При условие че има претенции какво да има и какво да няма в суверенната държава Украйна, сякаш му е бащиния... как цивилизования свят да е сигурен за другото?
4.Вече видяхме как си присвои "изконната руска територия" Крим.
1. Това не е вярно, не съм казвал такова нещо!
2. Не знаеш какво му се върти в главата на Вова, защо тогава вангуваш и русофобстваш, като не знаеш?
3. Това също не е вярно. Никой няма претенции за суверенитета на Украйна, там руснаците нямат власт и не са отнемали суверенитета, напротив суверенитета е отнет от американците /с държавен въоръжен преврат беше свален от власт избрания с демократични избори президент Янукович/ - Украйна е изцяло под англо-американско управление без какъвто и да било суверенитет. Понеже си "специалист" по Минските съглашения, които прочете едва вчера, не забеляза ли, че там ЛНР и Донбас са си в състава на Украйна, не в състава на СССР - никой не е претендирал за тия територии?
Ако обаче неизпълнението продължи твърде дълго или пък започне отново геноцида над руското население, няма да се повтарям, вчера обясних подробно какво ще се случи - югославския сценарий. Дума не е ставало за присъединяване към СССР, макар, че самите републики го искат и го набиват на СССР всеки ден, да ги взимат, като Крим.
4. Да, Крим винаги е бил руски и е даден неправомерно с президентски указ на Украйна при условие, че това е от компетентността на народното събрание - незаконосъобразен акт на президента.
Присъединяването е направено с референдум. хавайските острови как се присъединиха към САЩ? А 30% от територията на Мексико?
Разбира се това е юридическата страна на въпроса. Политическата съм я казвал много пъти, но за теб специално ще я потретя:
Преди Крим да се присъедини към СССР, американците искаха да направят там военна база - американска, т.к. изтичаше договора за пристанищата със СССР-Украйна. Те уговориха украинците да не преподписват и след като хипотетично руснаците си отидат, да се настанят там американците - разбирай ракетните им установки МК-40, които стрелят със стратегически ракети със среден обсег.
Това не можеше да бъде допуснато от СССР, защото касае националната сигурност. И т.к. в Крим 95% от населението е етнически руснаци, също като ЛНР и Донецк, стратегическото положение на Крим беше приоритет, за да се извършат всички онези юридически действия за законното присъединяване на територията към СССР. Ако това не беше сторено със сигурност щеше да има пряк конфликт САЩ-СССР и 3-та световна война.
Забележи колко внимание ти отделям при условие, че ти искаше да ме обиждаш и псуваш. Знам, че нищо от това няма да ти влезе в главата, защото при теб радиоактивното прозападно пропагандно русофобско облъчване е необратимо дегенеративно. Аз не мога да лекувам такива състояния, но пък мога да ги контролирам с факти и да приземявам опоненти.