Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори

Bedini бобина и магнитна турбина

<< < (7/9) > >>

Luscious:
Здравейте,

След съвета на montanar, пренаредих бобините, прилагам снимки за да видите как съм ги подредил, проблема остава същия, не успяват да се завъртяти ротора с моторните бобини.

plcsoft нямам идея колко навивки са, тези бобини са от релета 12v, подбрах си 6 х 320ома за проводника е много тънак с много навивики ,а моторните ги избрах също от релета, но да са с малко по дебел проводник и са около 80 ома, характеристиките си ги набавям от уредите, ако имате нужда от повече параметри, мога да замеря, ако правя нещо грешно коригирайте ме.

Михаил Кузмов, аз имам бибина от проект бедини 7 жила х 0,8мм и 1 х 0,7, всички жила са по 40м дълги, за сърцевина не използвам сърцевина от електориди, защото ми дават по-малко mH, а ламели от трансформатор, този вариант удачен ли е?
Ще ви пиша на лично за да се чуем при първа възможност.

Бъдете здрави!

montanar:
Luscious я обясни подробно какво точно искаш да направиш?!
Така като гледам от снимките цялата система от бобини ти е на късо.
Очакваш че това ще се завърти само или какво?

Luscious:
Здравейте,

montanar идеята ми е да разделя на, 3 бобинни генераторни да има 1 моторна, съответно от 3те бобини мобат да съберат опреден ток , който да насоча към моторната бобина и тя да предаде този импулс към ротора  за да се савърти ротора, трябва да сложа диод за да насоча тока към моторната бобина (осъзнах си грешката), и трябва да разделя на двата кръга, 3 генератора и 1 мотор.
Добавих снимка, така ли трябва да е?
Не се смейте много на снимката, на бързо я нахвърлих.

Бъдете здрави!

montanar:
Luscious похвално е че се опитваш да направиш нещо но трябва да поработиш по теорията - липсват ти много знания и то най основни.
Отговори на следния въпрос - По каква причина тая система би дала + енергия спрямо първоначално вложената? Има ли принцип или прецедент който да оправдава това начинание?

prp:
Luscious в момента се мъчиш над нещо където се мъчих преди няколко години. На прав път си но е адски трудно. Съветвам те та погледнеш мотора на lasersaber - ez spin motor  има модел за 3д принтер и бобините също и намотките всичко...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия