Алтернативни енергоизточници > Магнитни мотори/генератори
Bedini бобина и магнитна турбина
montanar:
prp ти до къде си стигнал като имаш опит с мъчението?
juliang:
--- Цитат на: Luscious в Април 26, 2021, 10:20:07 am ---Здравейте,
montanar идеята ми е да разделя на, 3 бобинни генераторни да има 1 моторна, съответно от 3те бобини мобат да съберат опреден ток , който да насоча към моторната бобина и тя да предаде този импулс към ротора за да се савърти ротора, трябва да сложа диод за да насоча тока към моторната бобина (осъзнах си грешката), и трябва да разделя на двата кръга, 3 генератора и 1 мотор.
Добавих снимка, така ли трябва да е?
Не се смейте много на снимката, на бързо я нахвърлих.
Бъдете здрави!
--- Край на цитат ---
Ама ти искаш това да самоподдържа въртенето си ли? Толкова смело все още никой не се е извхърлял - всеки слага поне един акумулатор, а някои и по два...
Нищо де... пробвай... въпреки физичните закони - продължавай да пробваш :)
plcsoft:
Здравей, Luscious
начина по-който си тръгнал да правиш мотор-генератора е неправилен.
Ще ти дам насоки:-
1. При какви условия в генераторните бобини ще се генерира най-голямо ЕДН?
2. При каква схема на свързване тока произведен от генераторните бобини ще произведе магнитно поле, което да задвижи ротора с магнитите?
3. И при какви условия ще имаме излишна енергия която да употребим за нещо друго?
Докато не си отговориш на тези три въпроса и не намериш "правилното решение" нищо няма да направиш.
Само ще трошиш нерви, много време и незнайно колко пари, без резултатно!!!
В момента се опитваш да търсиш игла в грамадна купа сено, при това си и "късоглед" така да се каже -образно. :D
Как ще стане!? Пробвал съм с "късмет" но, не става!? :)
Поздрави!
Luscious:
Здравейте,
Благодаря за насоките на plcsoft, ще се постарая да имам резултати.
prp ще проуча за какво става въпрос, за първи път чувам за този мотор lasersaber - ez spin motor.
juliang ще опитам, нищо не губя. :)
montanar зная че ми липсват много знания, никога не е късно да науча още нещо.
Много балгодаря на всички за съветите, насоките и критиките, без различни гледни точки, няма да има резултати.
Започвам да чета и да видим какво ще излезе.
Бъдете здрави!
montanar:
Ако ти се занимава практически вземи един по-голям брушлесс мотор и си играй с него - там поне всичко е направено както трябва.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия