Първо да благодаря на
Монтанар за направеното подобрение. Някъде из форума имаше(или в друг форум ли беше) същата диаграма но с много по-добра резолюция. Ако някой я има нека я пост-не.
Вчера намерих логически неточности в изказаната от мен идея. И съответно реакцията ви беше неразбиране, което е нормално.
Какво аджеба исках да кажа с думи прости.
Така че и глупака да разбере, за какво иде реч.
Реч иде за следната идея колеги. Така както виждаме видимата светлина(Visible Light) като една
едва забележима част от картографираният към момента електромагнитен спектър(ако се вгледаме внимателно) можем(
ако разполагаме с необходимите уреди) да разширим този спектър и в двете посоки. Демек да направим така че до сега картографираният диапазон от излъчвания да се вижда в бъдещата карта като диапазона от видимата светлина. Както можем да направим обратното. Да разложим видимата светлина на съставните и цветове под цветове и да получим същата картина. Разбира се там няма да присъстват гама- лъчите примерно, но ще има фотони, кварки и други прояви на изследваните до този момент явления.
Това което е трудно за разбиране и проумяване е следното! По същият начин можем да продължим до безкрайност! Използвам думата безкрайност защото тя единствена отразява необятността в която се намираме. Именно това за мен е ЕТЕРА(неизследваното) и той(то) трябва да влезе в Менделеевата таблица като начален елемент и като краен елемент, ако трябва да сме коректни. Защото така добиваме бегла представа за необятността на материята. Това е накратко!
Разбира се някой по-съобразителен колега ще попита - ама едното е
електромагнитен спектър другото е
материя? - как успя да ги съчетаеш? Ами много просто. Всичко около нас на първо място е ЕНЕРГИЯ която се характеризира със всевъзможни електромагнитни прояви ,а материята е кондензирана енергия със съответните си прояви. Лек ден от мен!