Добър ден!Мое ли повече подробности относно изкуствения интелект - как се програмира,на какъв език и други...
Никой не програмира ИИ, може да се програмират ЕС ( експертни системи ), но даже и те в денешно време не се програмират, а еволюират на база на дадени основни еволюционни алгоритми. Всичко на сегашно време е върпрос на еволюционен софтуер, който се тенира и който прави много итарации, върху много данни като постепенно се доближава, минимизира делта, между "виждането" за света, във вид на матрица, до който трябва да се достигне и "виждането" за света до който системата е достигнала или еволюирала. Точно това е и идята на ИИ, самата система да еволюира а не някой да я програмира, та в последствие да започне да "мисли", макар че това е доста проблематично виждане за машините за което съм спорил какво точно означава товаа с някои сериозни изследователи във тази област, докато бях в изследователски екип и това беше част от заниманията ми в докторската програма по компютърни науки.
При положение че искате да научите нещо за това как на сегашното технологично ниво се работи с ИИ, ето от къде можете да започнете, но при положение че нямате познание по рапръснати ситеми, според мен ще ви е почти невъзможно да раберете за какво става въпрос:
https://www.youtube.com/watch?v=qL8t1gkzs8M