Комунист за мен е този, на който не му настръхва косата от девиза "От всекиму според възможностите, на всекиму според потребностите". Всичко друго бих преглътнал, но това - не. Не претендирам за изчерпателност на формулировката.
С'я аз бих искал да формулираш нещо толкова кратко за "фашист".
Бате Джул, ако си искрен, коренно си променям мнението за теб, но се съмнявам в искреността ти. Не съм срещал днешно време човек, който да е фен на този девиз. Няма как аз да опъвам каиша, да върша работа дето другите не могат и мухала му с мухал, менгянина му с менгянин, да чеше пъпа повече от мен.
Струва ми се, хайде не ти конкретно, защото наистина си бил резервиран от подобни изявления, но средностатистическото форумно котило, което ми е наскачало и аз съм готов на словестна битка със всеки без изключение, че под "комунист" разбират русофил, противник на американската диктатура и колонизация, путинофил.
Имам чувството, че тук във форума нито един не е способен да ми даде определение за комунист. Щото аз мога да дам, но е много студено там накъдето котилото бие. Най-важната особеност на комуниста е една, най-съществената.
Фашист е всеки, които поддържа, подкрепя украинския фашизъм на Степан Бандера с всичките нацистки групировки. Този който ги оправдава, да избиват руснаци и никога не споменава за тяхното съществуване. Прави се на умряла лисица и ощипана мома и си мисли, че ще успее да заблуди такива като мен, който го е купил и продал още преди да се усети.