Приказваш верни приказки, но отново ги примесваш с измислици и с неща, които не са верни, или които са доста спорни.
Отношението на украинците към етническите руснаци е много по-добро от отношението на иракците към кюрдите примерно. И на още стотици места - в споменатия от теб Нигер и съседна Нигерия все още противниците буквално ядат победените... за вечеря... абсолютно сериозно, там все още има племена, които смятат че е въпрос на чест да изядеш противника който си победил. Украйна не може да приеме отнемането на Крим с "референдум", а когато нещата почнаха да се възпроизвеждат в Донецк и Луганск... докога можеха да търпят? Те нямат претенции към територии които не са украински. Да, знам - в твоята глава цяла Украйна е руска, но за украинците това не е така. Огромна част от населението живя щастливо и свободно 10-тина години, и желаеше Украйна да поеме по път който да ги доведе в Европейския съюз. Друга част не беше съгласна. Но това беше вътрешно украински проблем, който трябваше да намери решение вътре в Украйна. ОК, дори и някой да помогне за решението на проблема по подобие на така често споменаваната от теб Югославия. Но не се сещам САЩ да са анексирали югославски територии, да са въвеждали долара като платежно средство в части от Югославия и да са раздавали американски паспорти на жителите й.
Естествено че САЩ ще финансира и поддържа правителствот ов Украйна, което показва явни симпатии към... да го кажем към "евроатлантическите ценности". Точно както руското правителство показва повече от сипатии към правителството в Беларус и още нялколо съседни на Русия държави, да не споменаваме Сирия, Нигер и т.н.
Или там не възпитават, програмират и дирижират всичко което се случва?
За ракетите - за това си има маси за преговори, където от време на време се постигат договорки за разоръжаване или за премахване на определени класове въоръжение. Не съм сигурен обаче че в момента това може да се случи, по обясними причини.
Да, вероятно американците щяха да нахлуят в тези страни и да изгонят базите. Но нямаше да правят от тях американски територии.
и в тоя случай питам - ако Украйна стане руска територия, това с какво ще промени разположението на ракетите? Тогава новите руски територии буквално ще граничат с НАТО и с НАТО-вските ракети. Тогава какво ще иска Путин - да се разкарат ракетите до Германия чак ли? Полша да излезе от НАТО, щото е прекалено близо? В момента разстоянието между Румъния и Крим е точно 220 км, и това не е щото Румъния е дошла по-близо, а щото Русия е дошла по-близо...
За биологичните оръжия няма да споменавам нищо - знаеш мнението ми за тая партенка. Вярна е точно колкото проказките на САЩ за оръжия за масово поразяване в Ирак.
Нападение по Крим - да, по Русия - не. Виждаш че и в момента НИТО ЕДНА ракета западно производство не се изстрелва по територията, която е призната за руска от международната общност. За бъзиците по Москва украинците ползват само дронове тяхно производство, защото има изрично условие че западно оръжие по руска територия няма да се ползва. Но окупираните територии, вкл. и Крим не са руски.
За независимостта - не можем да си го позволим, вече нееднократно сме го говорили. Прекалено зависми сме, и сме прекалено бедни за да сме независими. Да, можем да се направим на независими, ама няма да сме като Швейцария, а като Албания и Македония... не, мерси.
Мен чисто научно ми е интересно какво ще се случи с Молдова...
За любовта към Русия - отново съм го казвал. Българския народ в голямата си част няма нищо против, дори бих казал че харесва руснаците, но не харесва полтическото им ръководство и действията на държавната власт. не само във външната, но и във вътрешната й политика. Предпоолагам че и ти нямаш нищо против да погледаш някакъв смислен американски филм, или да послушаш музика на Уили Нелсън, въпреки че не одобряваш политиката на държавата.
За реферфендумите - прекалено тъпи парчета има в БГ, за да разчитаме че ще се вземат правилните решения. Хора, които гласуват за който им кажеш срещу 2 бири и 3 кебапчета е по-добре да не взимат решения накъде да се развива държавата. Само виж - Ицо Хазарта изпреварва елита на политическите партии в изборите... не ща и да си помислям какъв парламент ни чака ако изборите са чисто мажоритарни...