Много вика забогатя българина през демокрацията.
Вярно е, но за единици, за останалите - трагедия. Тя се изразява в изпадане в безизходица, хората останаха без жилища, селата се закриха, работа няма - такава, че да могат да си платят задълженията и да стъпят на крака, семействата им се разпаднаха, децата им станаха наркомани, другите прости, прости....не знаят столицата на България коя е. Хората избягаха зад граница, за да оцелеят от свободата и демокрацията в България.
Питайте го през тия 35 г. демокрация колко е забогатял в сравнение от преди?
Всичко на всичко капитал - 2 счупени западни таратайки под които лежи всеки ден. Аз не помня моята стара Жигула да съм ремонтирал някога?
Преди работил в Кремиковци, сега в ТЕЦ-а и Мандрата - представяте ли си какво забогатяване е това?
Ма сега имало свобода.
Ми като има свобода що не идиш да работиш в центъра на София с костюм, ами пак си избрал завода, надянал оловните обувки?
И после САМО той бил носил принос за държавата, той много бил направил, останалите тук във форума понеже не споделят наляво и надясно - те не работят и нямат принос. Те професии нямат.
В Сливен беше пълно с машиностроителни заводи в които работеше почти целия окръг. Правеха се всички видове металорежещи машини и половината износ беше за запада. Център-машини с ЦПУ Фанук. В едно времешните АПК-та по селата, в двора на ТКСЗ-то се произвеждаха двигатели на Фанук. После фирмата си слагаше логото и това отиваше по целия свят като Фанук. Това при Бай Тодор още.
Отделно са правили еквивалент на център-машини, като японските Фануци.
Беше пълно с инженерни кадри - машинни и електро. Дори направиха филиал на МЕИ-София, да не ходят да учат в друг град, а се създаваха инженери на място и бързо. И това са го правили онези долни комунисти, чийто синове днес станаха демократи и русофоби - днешните предатели.
Горелката е същия - син на комунисти, бивш комсомолски секретар, бивш член на БКП, работил в Държавна сигурност и понеже нямало банани навремето, обърнал палачинката. Спорил е с баща си така, както днес спори с мен по идеологическите въпроси. Но баща му през соца е постигнал много, най-вече уважение на преподавател, не говорим в материален смисъл. Той какво постигна? - бил свободен.
Свободен да гласува.
Не е важно кой гласува и за кого гласува, важно е кой брои бюлетините и кой съставя пропорциите, кой крои политическата торта - Американското посолство. Това е свободата.