Ти Юлиане, чете ли статията, с кое не си съгласен в нея, аз поне не видях нещо което да не е истина и да не го знаем.
Искаш да изреждам ли? ОК:
Много малко са тези, които осъзнават истинския проблем с тези европейски регламенти, а той е, че нещо ни се НАЛАГА НАСИЛСТВЕНО по политическа линия. БЕЗ нашето съгласие. А това е ни повече, ни по-малко фашистки почин.
По тази логика АБСОЛЮТНО ВСЕКИ закон е фашистки. Вкл. и закона за движение по пътищата, закона за защита на детето и закона за биологическото разнообразие.
Досега кой ви е спирал да ядете буболечки? Някой да е идвал у вас, за да провери дали си готвите мухите на яхния или ги биете с вестник? Не е. И можехте спокойно да си ядете всичко, което пожелаете – мухите, хлебарките, червеите, даже и съдържимото на тоалетната, ако ви се нрави. Никой нищо не ви е забранявал.
А защо не сте го правили? Ами защото не сте искали.
Да, но сега положението става „няма не искам, няма недей“.
Излиза, че всеки ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ще трябва да яде бубулечки. Няма не искам - ще ядеш!
Едни щели да четат етикетите, другите пък нямало да пазаруват от магазини. Да, това е вариант, но не е решение на проблема като цяло, нито спасение.
Ако не четеш етикета, вместо уиски можеш да си купиш течност за чистачки и резултата ще е трагичен.
Защото почти никой не си задава въпроса: „А с какво ще хранят децата в детските градини и училищата?“
ДНЕС кой си задава този въпрос? ЗАЩО не си го задава? Нали разчита на СЪЩАТА ТАЗИ ДЪРЖАВА и днес, както ще разчита и догодина?
Колко хора познавате, които могат да си позволят да гледат децата си вкъщи и да не ги пращат в ясли, градини и училища? А колко родители готвят на децата си и им дават храна за училище? Колко майки могат да замесят хляб или да разточат баница? Тези, които аз познавам, се броят на пръстите на едната ми ръка.
И за това е виновна държавата ли?
Аре няма да продължавам, че наистина ми е смешно да обяснявам очевидни неща на възрастни хора...
Наистина ли не усещате кога ви "работят"? Толкова ли нямате инстинкт за оценка на това което ви се предоставя - и като храна, и като информация? Не ви ли мирише на гнило когато ви предостават информацията по този начин? Откога сте се превърнали в кучето на Павлов, което почва да лае когато му покажат не светеща лампа, а набор от определени думи?
Витко се опитва, но все още не може да се сдържи и директно ви дава изводите, докато в статията много умело, но твърдо ви вкарват в един коловоз, от който можете да излезете само с едно заключение. Европейски закони = фашизъм. Фашизъм = концлагери, милиони умрели. Бубулечки -> закон, следователно бубулечки -> концлагер, милиони умрели.
Закон за бубулчеките. Закона е задължителен за спазване. Има закон за бубулечките -> всички ще бъдем задължени да ядем бубулечки, иначе ще ни глобят или ще ни вкарат в затвора.
И задължително се наместват децата, нашето бъдеще... И рака - болестта от кот овсе още няам лечение.
Примерно тези връзки ви се прожектират в мозъка и ако не се усетите, вече сте в коловоза. След прочитане на статията вече имате "собствено" мнение, което на практика е мнението, което писачите на статияат са искали да изградите.