Не мога да те разбера, какво общо има НАТО и САЩ, като ще прекасяваме европейски граници или цените на плажовете в Гърция или Турция?
Защото теб ти пречат не само виртуалните военни бази с хиляди войници на наша територия, ами и самия ЕС.
Или не съм те разбрал правилно? Съгласен си да сме членове на ЕС и да приемем еврото?
... На знам някога руснаците да са ни спирали газ...
Ндаа... никога-никога
Чудя се, ако САЩ фалират и НАТО се разпадне, да вземем да се обесим по твоята логика и измишльотини, сами да си изкопаем гроба, друга алтернатива ти не очерта.
Няма да повярваш, но - да. Виденовата зима ще ни се види песен.
... До края на лятото може и да те мобилизират заедно със сина ти...
Кой ли сега съчинява сценарии?
Преди да дойдат американците в България и да узурпират властта, хората не са били бедни - пълни бяха с имоти и парите с които са ги построили или купили, са ги изработвали в България, не е било нужно да ходят да мият чинии и кенефи на запад, да си купят сега някакво жилище. Ако вземем това за пример сега от тия ниски заплати в България никога не би могъл да си купиш жилище.
Отново показваш как не разбираш функционирането на оня строй. Ти си изработваш продукция за 1 000 лева, но са ти давали само 100 лева. С останалите 900 лева са субсидирали примерно точно жилищното строителство - строели са панелки, без да те питат дали ти харесват. И после ти ги продават, а ти нямаш голям избор, щото друго освен панелка няма. И това беше с всичко - субсидират с твоите пари почивка на морето, но нямаш избор - дават ти карта и ти казват кога, за колко дни и къде ще почиваш. Няма "Ама аз искам по друго време, на друго място..." К'ъв си ти че ще имаш предпочитания?
Единствено утешение е, че можеш да си купиш някаква стара бръкмясала кола, като теб за 1 000 -2 000 лв. и да се правиш на Джон Траволта, макар и никой да не го интересува втоята кола, дали е Лада или Мерцедес.
Да, не ме интересува марката. Интересува ме когато ме удари съчмата да отида и да си я купя - веднага, на момента. А не след 10 години, когато ми излезе реда. Искам кабрио - моля, заповядайте, каква ще искате? Искам по-голяма кола - БМВ устройва ли ви? Цвят, екстри какви ще желаете? А не "Тоя месец дойдоха само жигули и само зелени - или взимаш, или чакаш догодина какво ще дойде..."
Значи китайския "комунизъм" направи така вие да си мислите, че западът ви донесъл тези блага.
Запада ми донесе възможността да платя през интернет и стоката да дойде. Независимо от коя част на света. Щот се сещам 1990 година как сме купували копирна машина... ама как така ще харчим валута? Ама откъде я имаме тая валута? Ама що ви е тая копирна машина сега?
Не не е западът. западът е тук само да краде. краде работна рака и тя работи в митрополията.
Да, под строй я караат във вагоните и я пращат на запад...
Умишлено не се развива технологична икономика, особено самостоятелна и конкурентна. колониите се държат в технологично невежество.
Ти май не си чел, че в СИВ всяка държава развиваше определени отрасли, и не й даваха да развива други. Можеш да прочетеш какво се случи като почнахме да правим Булгар Рено и колко бързо ни отказаха да го правим.
... И нас не ни канят в Шенген, в клуба на богатите, за да се храним на една маса с тях, да си делим тортата и парите
Щото продължаваме да се правим на Андрешковци. Колко автомобилостроителя дойдоха тук и си тръгнаха? А що си тръгнаха? Ами да - щот им писва от корупция и мутренски схеми. Вместо да дадеш безплатно земя и инфраструктура на инвеститор който идва да постори завод тук, ти почваш първо да питаш колко ще даде за партията, после колко от родата ще може да назначи на ръководни постове, и кои фирми да му строят, кои да му доставят суровините и да му продават продукцията... Или и това не си го чувал?
Ти всъщност си една много бедна мишка-демократ, но не се виждаш отстрани.
Да, никога не съм твърдял че съм богат. Аз съм един скромен бачкатор с оловни обувки, 3 стари коли, 2 малки вили... дет пести от закуски за да може да отиде на море в Гърция или да прати жената някъде в чужбина да види свят... много далеч съм от това да кажа че съм богат. Но пък мога да кажа че съм свободен, което за мен е най-важното в тоя живот.