Ами разяснявай, за да се посмеем всички, компетенцио
Същото, но с други думи го пише в Конституцията, за която не споменаваш:
Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.
Аз нали ти бях казал, че колкото по-мърдаш, тай съм го курдисал, че по-навътре ш влиза:
Не ги разбираш законите, не са ти ясни понятията. Превеждам:
"
Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на пол.."
Не се допускат ограничения в рамките на приетите с материалния закон права. Т.е. не могат да се вкарат нови права, нито да се коригират закони т този текст. Това са общи разпоредби. Тук не става въпрос за дискриминация по полов признак в съществуващите закони, като примерно правото да се сключи граждански брак само между мъж и жена, не между овца и мъж или мъж с мъж. Конституцията ти казва, че не се допускат ограничения на правата съгласно приетите закони, т.е. всички са равни пред закона.
Но това няма нищо общо с чл. 3 от Истанбулската конвенция, който казва, че държавите се съгласяват да променят така своите закони, че да се премахне дискриминацията на всяка основа, включително по полов признак, и осигурят равни възможности за жените и мъжете. Това ще рече, де са направи корекция в Семейния кодекс в който да имат право да сключват брак и еднополови, т.к. това вече е премахване на тази дискриминация по полов признак.
И недей го слага
Михаил Кузмов в твоя кюп, защото за разлика от теб при него има надежда да хване праведния път.
Такива като теб са неспасяеми. Прилича ми, наяла се въшката и излязла на челото - отишъл селянина в София и си мисли, че там се е родил, че кръвта му е синя, а забравя, че цървулите му висят в мазето с терлиците вътре на стената, като мартеници.