Добре де,
бил съм винаги откровен и прям към теб - зодия овен съм, а рогатите не обичат лъжите, заобикалките, директно ти казват в очите без да се съобразяват с последствията, не че си глупав, но не си особено умен.
А интуицията е характерна за умните хора, които могат да предвиждат ходовете на евентуалния противник 10-крачки напред. Те предвиждат събитията, за тях бъдещето е понятно.
Скромността понякога е полезно да я имаш... Също так и уважението към опонента не е излишно.
Как според теб ще завърши СВО спрямо Украйна и от друга страна войната спрямо колективното НАТО?
Не знам за каква война спрямо колективното НАТО говориш... Ако говорим чисто фактологически, НАТО НИКОГА не е било във война. Точно както Русия не е във война с Украйна. С малката разлика, че когато НАТО е провеждало СВО, след приключването армията си е тръгвала, а не е обявявала чужди територии за свои. Пак повтарям - чисто юридически.
Аз ти казвам, че когато поляците влязат в Украйна
Това няма да се случи. Не и официално. НАТО е отбранителен съюз, той не може да води война на чужда територия.
Отделно Путин още не е вадил козовете. Никой добър играч не почва играта с козовете, пази ги за "десерт".
А десерта на Путин е голяма изненада, "ще се услади" на всички.
Останаха му само ядрени козове, които ако ги изграе, няма да има голямо значение кой ще спечели дадената територия - тя ще е необитаема за десетилетия.
И сега да изложа моето си разсъждени върху положението, което вероятно няма да е директен отговор на въпроса ти.
Зеленски е изключително безскруполен човек (в добрия смисъл на думата
) и знае, че в неговите ръце е съдбата и на НАТО, и на ЕС. Готов е да блъфира с държавата и населението си. В момента САЩ, НАТО и ЕС са се хванали на едно хоро, от което няма пускане. В момента в който спрат подкрепата си за Украйна, една огромна част от членовете на НАТО и ЕС ще раазберат, че не могат да разчитат на помощ ако нещо стане и НАТО и ЕС ще се разпаднат. Това го схващат и ръководителите на тези организации, вече съжаляват че са се хванали на хорото, но както казах - вече няма пускане. Отварянето на големите усти, големите обещания и хвалби вече е време да се видят в практика. Ако не ги демонстрират - увисват във въздуха и стават лъжливите овчарчета.
Така че ЕС и НАТО ще продъложат да подкрепят Украйна така, като го правят досега, и или ще помогнат на Украйна да върне всичките си територии, или ще потънат заедно с нея - Украйна чисто физически, а ЕС и НАТО - икономически и политически. Зеленски както казах осъзнава много добре това, и няма да се съгласи на никакво примирие и договорки. Евентуално на масата за преговори може да се обсъжда Крим, но само след 100% освобождаване на цялата останала територия ня Украйна, репарации за щетите което е понесла Украйна, и безусловно приемане в ЕС и НАТО, като до приемането й в НАТО то да гарантира защитата й.
В момента виждаш какъв четвъртит го поднесе на Ердоган - "Баца, с теб имахме сделка за зърното. Има договор междеу теб, мен и ООН. Не ме интересува к'во си се договарял с Русия, аз моята част от сделката съм готов да я изпълня, теб да не те е страх случайно? Пращай корабите, пшеницата чака на пристанище Одеса. Ако няма кораби - милиони африканчета ще умрат от глад и ти ще си виновен..." И султана сега се върти и се чуди к'во да прави...