, вярно! Ама ето го двойният стандарт на Запада. Едни и същи дела, ама различна реакция. Това не го одобрявам!
Затова и в ООН няма 100% единодушие по всички въпроси. Едни имат една истина, други - друга истина. 100% единодушно мнение има само в Северна Корея, и то винаги съвпада с това на другаря Ун...
Разбира се, че за всеки има неудобни въпроси. То затова който го е страх от мечки, не ходи в гората. Но затова не трябва да съдиш мечката /Карбовски/, а тези, които ги е страх от нея и не ходят в гората /студиото му/.
Не го съдя. Просто не го гледам, защото задава въпроси отговорите на които не ме интересуват.
... Едно време имаше качествени журналисти, но нали знаеш колко предавания спряха, колко журналисти се изгубиха от погледа ни, защото задават неудобни въпроси, а в България с подкуп или заплаха всичко е възможно /за съжаление/!
За това са виновни колегите им. Журналистиката трябва да е четвърта власт, а не лигавник на някоя от останалите три. И консуматорите на техния продукт също сме виновни - трябва ни жълтения, не ни интересуват сериозни разследвания. Гледа се кой кого заклал, кой кого наплюл, Мемето с оня пич по хавлията е много правилно:
Тоя надпис трябва да бъде закачен във всяка една редакция на каквато и да било медия.
Не можеш да отречеш, че има много неща по време на социализма, които бяха добри! Не казвам, че не е имало и лоши неща, но и добрите не трябва да ги зачеркнеш с лека ръка!
Въпрос на истина, отново. За мен да съм свободен е най-важното нещо, и с него компромиси не правя. Сега съм много-много по-свободен от тогава. Дори само това, че отвън стои Пежо-то с 50 литра нафта в резервоара и знам че реално ей-сега мога да врътна ключа и утре следобед да съм в Мюнхен - без да питам никой, без да изкарвам виза, без да се чудя къде да намеря евра за да си платя кафето... Да, скъпо ще ми е, безмислено пилеене на средства, но знам че мога да го направя и никой не може да ме спре.
И другото - уравниловката... това уби България и българите. Да нямаш стимул да покажеш че си по-добър от колегата... това закопа икономиката и традиционното българско трудолюбие.
Мисля че вече съм го казвал - от векове тоягата и моркова са доказали работоспособността си в икономиката. По времето на соц-а моркова беше от картон, а тоягата беше от стиропор. Бачкаш, не бачкаш - заплатата си върви, най-много да ти орежат премията, дето и без това не беше нещо кой-знае какво...
Не съм чул по новините да са споменавали когато и да е било, че САЩ е бил агресор. САЩ винаги освобождава, макар че жителите на страните, които е освобождавал, не са го молили за това.
Не е нужно да правят Япония 51-ви щат. Тя така или иначе е подчинена на САЩ. Действията и сами говорят за това.
Не е вярно, дори и за България - пусни си телевизия Алфа и ще го чуеш
няма да те карам да слушаш первий канал, там мисля се сещаш какво е...
А Япония си е една суверенна държава, която е избрала да е приятелче със САЩ. А когато приятелчето направи някакъв гаф, товята първа работа не е да излезеш в кориора и да почнеш да крещиш "Пичове, а па Гошо се нас*а!!!", нали?
И специално за Япония - нямам спомен да е взимала участие в нито едно "приключение" което са устроили САЩ в последните 50 години. "Да, приятелчета сме, ама тия глупости си ги правете без нас..." - горе-долу такава им е позицията.
А като настанят там огневата точка, няма ли цивилните да са застрашени, когато започнат руснаците да унищожават огневата точка?
А къде? У съседите? Или на поляната, където са като на длан?
Те са следствие от ситуацията в Донбас. А ситуацията в Донбас от какво е следствие?
Следствие е на това, че на Русия не й харесва какви решения за бъдещето си взима Украйна. Не й харесва президента. не й харесва че иска в ЕС и НАТО. Не успя да приеме, че Украйна е независима държава.
И не ми казвйа "Ама тя е близо". Ние 45 години живяхме с Турция на границата си. Гърция не я броя. НАТО ни беше на прага, и някак си оцеляхме... въпреки изцепките с преименуването на българските турци и пращането им на екскурзия... Мисля си че ако Ердоган тогава беше президент, нямаше да ни се размине...