Да живее съветския съд - най-демократичния съд на света:
https://www.youtube.com/v/VxtdLLjp5H8
Присъди от по 10 години за журналисти... думи нямам просто.
Не се учудвам за пореден път на невежеството ти.
Няма никакво значение професионалното качество на физическото лице, за де е наказетлно отговорно лице. Професионалното качество при извършване на престъпление може да бъде само квалифициращо обстоятелство, т.е. по-тежък състав на престъпление.
Това, че си журналист не ти дава имунитет, ако извършиш престъпление.
Наказателно отговорно е само физическо пълнолетно лице, което е извършило престъпление в състояние на вменяемост. Юридическо лице не може да извърши престъпление.
И какво се учудваш с лаишките си знания и разбирания. Извършил журналиста престъпление, естествено, че ще бъде съден. Журналиста Джулиан Асандж не беше ли съден?
Ти имаш много изкривена представа за правото въобще. Като се сетя, как се ежеше, че някакъв полицай те спрял за проверка и ти си му искал да ти прати писмено разпореждане, да си се явил при него в автомобила, направо си извадил късмет, че не си бил арестуван или подведен под наказателна отговорност, ако си пречел на полицая да си върши работата. За неподчинение, за неизпълнение на УСТНИ разпореждания на полицай, подлежиш най-малкото на 24-часово полицейско задържане.
Аз ако бях на мястото на порлицая, щеше да научиш от мен лично законите,
като те туря в клетка на дървен нар за 24 часа и щеше да ги научиш.
А като каза как работил най-демократичния /руския/ съд, да ти напомня за един случай наскоро, как работи английския съд. Наши граждани ги съдят задочно в Лондон с много тежки обвинения, затова че търгували стоки с двоина упатреба с руски фирми, за шпионаж. Пълни бутафорни обвинения, също тако българските за държавна измяна на политици, които са посетили Русия. Все едно всеки който влезе в американскоото посолство или го навести американски дипломат, да му повдигнем едно от най-тежките обвинения.
Да ти напомня ли и как Доналд Тръмп се начеси в българската правосъдна система и повдигнаха обвинение на един български съдия, който пусна Малинов да отиде до Русия. Представяш ли си колко независима е "демократичната" съдебна власт в уславията на колониалната дектатура?
Горелка, горелка.... вземи учи, чети, бъди прецизен, не да ми се хвалиш как си пиел всяка вечер и си пушил.
Хорага га учили, ти си лапал мухите и сега ти виждаме "плодовете" във форума. Много бракова продукция даваш.
Много си прос!