Ти не си прост, но смяташ всички около тебе за прости. Не знам защо го правиш обаче...
Не намесвай други, аз освен с теб с други тук не съм спорил. Не си търси съюзници, не придавай драматизъм. Ако считам някой за прост, то това си ти.
А го правя, защото виждам, че си некомпетентен освен по въпросите за горелките, а се напъваш да се изявяваш, като такъв в други направления, които не разбираш.
Официален език има във всяка държава и на него комуникират официалните институции. На него се съставят официалните документи. Но в нормалните държави няма глоби, ако в неофициалната комуникация използваш друг език или пък представиш документ, който не е написан на официалния език - този документ просто ще е недействителен, но и субекта, който го е издал, да бъде санкциониран.
Ако напишеш една молба до МВР или НАП на турски или английски, никой няма да те глоби, но тази молба няма да породи правни последици, защото не е написана на официалния език, но и никой няма да ти наложи глоба, както е в Украйна.
А това да ми представяш видеа, че се говорило на руски в Украйна, не доказва че няма забрана за говорене и налагане на глоби, защото има закон, който го прави. Това, че този закон е мъртво роден, че не може да се спазва е съвсем друг въпрос. Това, че той представлява дискриминация и нарушаване на човешки права е отделно.
Според украинския закон, ако някъде употребиш език различен от украинския, не само в официалната комуникация, а във всички сфери на живота, както са го написали - подлежиш на глоба. Да не говорим и за боя дето са яли руснаците, затова че не говорят на украински, а той украинския се говори от много малка част от населението им. Този закон беше създаден именно с цел дискриминацая.
А по отношение на езика в Руси:
Можеш да видиш по всички градове надписи на английски - магазини, кафенета и т.н. Та толкова на твоите тъпи "доказателства".
Проблема на украинския закон не е, че има обявен официален език, а това, че има забрана да се говори на друг език, освен официалния и затова има глоба!Всяка държава има официален език, но никоя друга освен Украйна не е забранила да се говори на друг освен официалния и да налага глоби.
Ето затова ти казвам,
че не някой друг, а ти именно си прост. Защото не разбираш, но се напъваш.