... Сега Русия ще си върне не само населението, но и изконните руски територии. Държава Украйна никога не е имало, това е териториално създание на Ленин.
Не изключвам това като вариант, но цената ще е... убийствена.
Сам осъзнаваш, че в момента Русия е в положението на Хитлерова Германия. Тя е на практика сама срещу целия цивилизован свят. И това отвращение от нейните действия няма да премина с последния изстрел на тази война. Години и десетилетия след това НИКОЙ няма да иска да има нищо общо с нея.
Германия нямаше тази съдба, защото загуби. Хитлер се самоуби, шайката му беше осъдена от съда и Германия макар и трудно беше реабилитирана и приета обратно в семейството.
Единствения начин макар и отчасти останалата част от света да приеме обратно Русия като разкаяло се дете е точно тоя, който се случи в Германия. Едва ли си радостен от това, но мисля че вътрешно сам го усещаш.
Алтернативата мисля че няма смисъл да ти я обяснявам - гнома ще ходи да се среща само с чалмарите, другаря Мечо Пух с все по-голямо нежелание ще се среща с него, и исканията му ще са все по-алчни. Санкциите ще се трупат, контрабандистите ще искат все по-големи комисионни за доставка на неща с двойна употреба... НАТО няма да стане по-далеч, а директните й съседи ще се въоръжат до зъби.
Ако искаш ми варвай, ако искаш - не, но преди началото на тая авантюра Русия имаше около 4 000 танка. Да, има на хартия още над 10 000 консервирани на склад, но почти сигурно е че те не са в състояние да влезат в употреба без много сериозен капитален ремонт и модернизация. Загубите на Русия от началото на войната (пак ако щеш вярвай) са над 2 500 танка. 1500 тотал щета, около 700 повредени и около 300 пленени. Това са над половината танкове с които Русия влезна във войната. И срещу тия загуби какво имаме - 20% от територията на Украйна... и пълен застой на фронтовата линия от 6 месеца. Последната значима победа беше Бахмут... както нееднократно съм казал - град с размера на Чирпан...
Осъзнай го - колективния Запад е КОЛЕКТИВЕН. Сам казваш - русия воюва с над 50 държави. Твои думи са, нали? Защо мислиш че тия 50 държави няма да могат да се оправят някак си и без ресурсите на Русия? Да, няма да е приятно, но ще се оправят. И газта ще заменят, и нефта, и алуминия, и урана, и титана...