h2motor, много неправди говориш.
Никъде в природата няма централизация. И развитите държави също доказват, че децентрализацията е хубаво нещо. За колкото по-малко неща отговаря един възел, толкова по-бързо той работи и толкова по-малко вреда има ако той спре да работи. Когато цялата ти държава висне на един АЕЦ за тока си, то повреда там оставя цялата държава без ток, Когато имаш източници във всеки квартал на града и във всяко село, дори и няколко да откажат, това не парализира държавата.
Същото е и с управлението - когато имаш развито местно самоуправление то някаква глупост направена на някакво ниво на това управление няма да загроби икономиката на държавата, а само на региона.
И компютърната мрежа също е доказателство за това. Нямаш никакъв шанс да създадеш един процесор, който да има производителност на 10 000 отделни процесора, много по-евтини. А ако всеки от процесорите е и специализиран да върши определен вид изчисления картиката става още по-интересна. И това именно правят във видеокартите, а вече и в централните процесор на компютрите. Имаш ядра де могат да смятата само синуси и косинуси, и други де могат само да събират и изваждат. Но го правят много-много бързо.
Браво Пепи, виждам, че ти само истини говориш. Направо си Пепи Истината.
Вярно е... никъде в природата няма централизация и развитите държави са си чисто природно образувание
Не е като някави си изкуствено създадени вълчи глутници, лъвски прайдове (ти прайдовете най-много ги разбираш), колонии от мравки, пчелни роеве и т.н., които имат централизирана система на управление. Или бркам и няма йерархия при тях... поправи ме
Като ще говорим за природа, да погледнем два вида нервна система: ганглийна и централна. Представители на първата са дъждовните червеи, а на втората да кажем например бозайниците или по-точно човек. Кой вид е по-развит бе Пепи? Ти с главата ли мислиш, или със задника? Като ти гледам разсъжденията ти ми е ясно ти с каква нервна система си
Да минем на следващото чисто природно творение, което споменаваш... АЕЦ-а. Живите същества Пепи се познават по три признака: хранят се (поемат някакъв вид енергия), дишат (извършват някакъв вид газообмен в телата си) и се
размножават (осигуряват продължението на вида). А обясни ни на нас простите как се размножава АЕЦ-а? Опрашване, пъпкуване или мама АЕЦ и татко АЕЦ правят малък АЕЦ. Забележи, трябва майка и татко... с двама татковци не става Пепи (нищо не намеквам).
Следва венеца на природата, който споменваш CPU-то на PC-то, може ли да ми кажеш по какъв начин се появяват малките процесорчета в природата, защото искам да си направя една люпилня за процесори и да забогатея от продажбата им
На мен не ми трябват много, 5-10 хиляди бройки на месец само искам да продавам
Благодаря ти Пепи, че ми доказа, че в природата никъде няма нищо централизирано
Или ако има, то е на много по низшо и първично развитие от децентрализираното
И за да съм в тон със заглавието на темата, мен лично ме плаши когато Пепи Истината започне да умува и да дава акъл с ганглийната си нервна система, демек като почне да мисли със задника си