Дядо Мраз,
Покажи ми наркомани от соца.
Ша покажеш, ама чеп.
Нещастни соросляци...
Само защото не си ги виждал, не означава че ги е нямало. Аз лично познавах няколко. И под "познавах" имам предвид че съм говорил с тях, а не просто да ги видя някъде по пейките.
А това е защото имах един приятел, който е израснал и живееше точно между "Попа" и "Жълтото кафе" на входа на парка - две от любимите свърталища на такива хора в София. Той си имаше приказка с тях, особено когато искаха да се боцкат в двора на кооперацията му...
... Когато забележете вярната информация, не се допуска до медиите, точно поради определени силни интереси, а дали са парични или политически (няма никакво значение каква е цензурата), хората на практика не са свободни.
Пикси, целия Фейсбук е залят от снимки на самолети които ни пръскат и от клипове на вечни двигатели. Огромно количество хора вярват че това е ВЯРНА информация и се възмущават защо президента Радев не обясни ИСТИНАТА за следите по небето. И ако той каже че това са просто водни пари, те ще са сигурни че президента Радев е купен и ги е излъгал.
... Тук основно бъркате, и показва че изобщо не сте погледнали интервюто (най-малкото си направете труда да научите нещо ново а не говорете заученото)! В него се говори за проблем в системата, и как тя е устанвовена, и до какви последствия води, на база на заложените стимули, а не за доборсъвестно или не приложение на медицински процедури. И съвсем спокойно мога да ви кажа, че голяма част от това което вършат лекарите ( оставям на страна спешна помощ) подчертавам е вредно за здравето.
Абсолютно съгласен съм с теб. Имплантите за увеличаване на циците са ВРЕДНИ. Излагането на рентгеново лъчение при направата на снимка е ВРЕДНО. Почти всички известни ни лекарства имат вредни странични ефекти.
Отново опираме до полжоението, в което вие си мислите че медицината има някакви 100% безвредни и 100% ефективни процедури, които обаче умишлено не се ползват. НЯМА нищо такова. Медицината е безсилна в огромна част от случаите. Просто човека си е болен и ще си е болен с медицина или не. Човека ще умре независимо колко доктора ще се грижат за него. Но това близките не могат да го приемат, и обществото - също. Но никой лекар няма да ви го каже това в очите и да ви изгони от болницата.
Да - съгласен съм, системата не е толкова ефективна колкото на всички им се иска. Пари се пилеят и откровено се крадат. Но ще се съгласиш - това е във всички сфери на обществения живот. И в култура, и в образование, и в сигурност... И при единия строй, и при другия.
Фарма мафията продавала лекарствата скъпо... ами на пазара доматите да не са по-евтини? Ще ми кажете че няма спекула в цената на олиото, на бензина? Да, здравеопазването "точи" пари от нашиет застраховки, които сме задължени да плащаме. По същата логика общината точи от нашите данъци които сме задължени да плащаме. Държавата - също. И това е валидно навсякъде.
... За съжаление, правителството, или по-скоро правителсвено установените институции, играят огрмона роля в подтискане на всякаква информация, която излага на опасност прекъсването на установени огромни парични потоци.
Ами спрете да ходите за гъби в деня на изобрите. Събираме се всички българи, пускаме бюлетината за Костя или Слави и кат дойде един от тях на власт - всичко ще се промени за един мандат.
Разбери го - правителството не сме си го внесли. Ние сме си го избрали. Тия дебили са част от обществото и са представителна извадка от него. Ние самите сме същите като ония в парламента или в правителството. Ние сме виновни за тия огромни потоци де изчезват нанякъде.
Да отидат разни родолюбци пред Дънди Прешъс и да обяснят на миньорите там, че техния труд ограбва България, и да ги призоват да не влизат в мините. Да съберат пари и да спонсорират всеки земеделец, който има планове да си продаде нивата за фотоволтаик, за да може той да продължи да отглежда картофи. Защо никой не го прави това? И дали ще има ефект?
Какво е твоето решение за излизане от тази ситуация? Какъв съвет ще дадеш, какво да направи всеки един от нас за да спре това? Щото е много лесно само да обясняваш как всичко е зле, но да не поемеш отговорността да предложиш решение.