Как ще разберем дали в едно българско село има повече славяни или повече прабългари (така да го наречем).
По това как казват за себе си: с иранското АЗ, или със славянското Я.
Я нали ти казай.... (Аз нали ти казах).
В Иран има много кюрди. Милиони. Както в Ирак и Турция. Какво чудно, че имаме общи думи.
Прабългарите и иранците са роднини. Доказателства?
Аз = 1-во лице, единствено число
Мога да постна още фолклор като доказателство, да намеря линковете на генетиците дето го твърдят, които рових преди няколко години, също и още общи думи, но всички тези неща нямат достоверността, която на мен ми се иска да имат.
Кюрдите все още живеят с тракийски манталитет за разлика от нас. Те говорят на два диалекта, не са строили огромни замъци и дворци, но имат гениални архитектурни постижения в миналото, не са държава, нито империя, нито някога са били, но са участвали косвено и пряко в управлението на персийската империя, участвали са в управлението и на османската и на византийската империи, а и сега имат участие в управлението на Турция и са най- жилавият етнос когото познавам.
Същото е било и с траките.
Много племена, пръснати в една огромна територия, нямат изразена писменост, до колкото са писали, са го правили с гръцки букви, войнствени и способни да победят всеки свой враг, но никога не са се обособили като огромна империя с писменост и култура, които да наложат така, че да ги запомним. Въпреки това една трета от римските и гръцките императори са траки, Александър Македонски е трак, глаголицата и кирилицата са, едната финикийска, другата гръцка....
На края сме създали една държава, която никога не е била империя от величината на римската, гръцката, персийската или дори османската и тази държава щеше да е същата като Кюрдистан ако случайно не бяхме вкарани във водовъртежите на руските имперски интереси.
С Кюрдистан не се е случило така и за това те нямат държава, но за мен приликите са твърде много за да са случайни.
За мен манталитета е твърде показателен.
Разликата е в това, че ние сме загубили онази жажда за свобода, която винаги ни е карала да воюваме за нашето си, а те не са. Те са все още на нивото на нашите хайдути и възрожденци от турско време, защото при тях турското робство никога не си е отивало.
Все пак ще сложа още един линк в предвид на това, обаче, че на 100% нищо в историята няма.
Ако човек се позове на археологията- фалшиви артефакти и документи колкото щеш. Ако се позове на генетиката, мантрата на генетиците е, че всичко при тях е на 100%, тогава защо спорят по между си? Ако се позове на топоними и фонетика или на фолклор- живели сме в съседство, в една и съща империя на два пъти, нормално да прескачат думи и песни.
На края си остават най- достоверните собствените ти изводи. Линкът е на форум, в който едно лично мнение на форумист е същото като моето. Първият коментар е къс, визирам втория(дългия):
https://www.forumnauka.bg/topic/20614-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D1%81%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BA/page/63/