Пикси а ти не разбираш че предоставяш информация на друг език, поне да беше на руски а английския не го разбирам и естествено няма какво да гледам.
И точно тук се коренят голяма част от проблемите ви. Понеже виждате ли, огромна част, около 90% от световната научна информация, в една или друга степен се предоставя на Английск. От друга страна, при положение че някой е любознателен, невладеенето на езика не би трябвало да го спира, особенно сега в тази ера на технологично генерирани транслации (особенно на youtube). Варно не е същото, като да се знае езика на научно ниво, но все пак за разбиране на
основните идеи не е важно перфетктното му владеене, отва мога да ви го гарантирам, особенно когато човек може да мисли.
а ти си преводач и можеш поне малко да преведеш и опишеш за какво се говори във видеото, инак никой няма да ти гледа видеата.
krasias, изобщо не съм преводач, въпреки че преди годни превждах точно пасажи на Тесла, понеже видате ли автотранслаторите не могат да го правят се още това, особенно с технически писания от преди 120 - 130 годни. Даже ексепретна система направих от интегриране на свободен софтуер image-to-text ( както се казва ) която автоматично да прави превод, но излизаще толкова обръкано че осъзнах колко много време още им трябва на тези системи за да веолюират, обоенно когато се борави техно публикации от преди век.
Тука не е английски сайт, опитай в английски сайт да им пускаш видеа на български.
Порблема е разбира се че над 1 милиард разбират Английкси и това след себе си води до огромен пазар (на познания и умения ) които вие овновно игнорирате (което е ваше право разбира се). И една друга гледна точка, сайта не нито български (въпреки че основно се пише на този език ) нито англиикси или руски, а апредполагаемо научно-технологичен. Лично аз мога и с математически симоли да комуникирам, и съм го правил в определни коментр (математиката е символичен език), но съм абсолютно сигурен че много по-малко ще го разбирате.
В крайна сметка, при положение че толкова много сте загрижен за природата, както постоянно прокламирате, най-малкото можете да намерите автоматичен превод и да се заинтересувте, как така идеите които се преставя във въпросните видеа (а то не само там, но там съм ги намрил, сравнително добре и лесно синтезирани ) са толкова фундаментални за спасяването и от пагубните индустрилани човешки навици (основно) във земеделието.
Между другото, в този контекст съм писал поне 10-тина коментара през последните 1-2 години, и никой, повтарям никой не се заинтересува от това, понже са токлова различни от всико което се преподава (без разбиране) и следователно се заучава (буквално) грешно. Ето защо ви трябва познание на друг език, най-малкото лично да правите стравнение със така вече (погрешно) заученото, и сам да правите заключния (при положение че имате такъв капацитет рабира се ).