VITAN - Документа е интересен, но е малко сбъркан целия експеримент.
Ако не ме лъже паметта, 14.7 към 1 е отношението въздух бензин, дори и да намалиш бензина, в момента който са добавили 25% водород, част от кислорода необходим за горене на бензина отива за окисляване на водорода. В случая че се ползва клетка, в двигателя вкарваш водород, както и кислорда необходим за окисляване.
Отделно има някакво електронно управление, но както казах по-горе, не пише да има корекция на ъгъла на запалване, не пише да има кореция въздуха към по бедна смес бензин.
Няма изходна информация от lamda сонди (02 сенсори), от MAF сенсори. Така, че може само да предполагаме какво точно са правили.
В последно време се обедих, че това което се показва в доста случай не е точно така.
С това което смятам да се захвана на 1 во време отностно клетката е:
Прави се една проста клетка от 2 пластини с по-голяма площ, една пластина е статична, другата се мести и се започва изседване на различни разстояния с различни разтвори и напрежения.
Отделно се потдържда една температура, т.е. електролита се охлажда при нужда в определени граници.
Следи се дебита който излиза от клетката както и консумирания ток.
След това вече може да се пробва при определни положения, ако са направи инпулсно напрежението дали ще има ефект.
За някой от нещата по клетка съм се сетил/прочел как да направя, за други все още търся решение.
Другото за което не знам някой дали се е замислял. Повечето екпериментатори са купували нещата от магазини, натриева основа, калиева, чиста вода (каквото и да значи), но реално само предполагаме какво е съдържанието релано. В смисъл, натриева основа, ама с каква чистота не се знае, може да е имало примес, който да е играел ролята на катализатор.