Ще припомня, какво каза създателят на
Apal Стив Джобс - американски инженер изобретател, преди да умре от тежко заболяване:
"Постигнал съм всичко в живота си, работа, пари, слава и т.н. онова за което мечтае всеки, но сега съм много болен. Мога да наема всеки да върши някаква работа срещу заплащане, но не мога да намеря някого да му платя, а той да носи моята болест. И защо ми беше всичко това, какъв беше смисъла? - няма никакъв смисъл предвид състоянието в което се намирам. Пропуснал съм много неща в живота си за сметка на постиженията си. Няма никаква разлика каква кола ще карам, дали ще е за 300 000 $ или за 3 000 $, времето и разстоянието на които ще пристигна са едни и същи и за двете коли, но по-скъпата ще ми струва много пропуски в живота, ще платя висока цена за една суета."....и т.н.
Какво ни казва един човек, който е постигнал твърде много за един човешки живот? - същото което съм ви казвал и аз -
животът е пребиваване в ада и всеки момент от този живот, който прекарате в чесане на пъпа е кяр!Суетници като
Juliang, на които са им промили мозъка западните материалисти с постигането на стандарт, като пристигнеш от село с цървули и терлици в града, да разлистват списания Плейбой и някакво странно разбиране за "градски начин на живот" и постоянния стремеж да постигаш някакви тъпи материални цели, като да си купиш старо БМВ и си мислиш, че си на върха на лай..ото, не осъзнават, как си пропиляват земното време в тъпи цели и заблуди.
Аз затова си карам Жигулата и никога, повтарям никога не съм си мечтал да карам Тесла и като спре до мен на паркинга на магистралата някой с Мерцедес или БМВ, го гледам надменно и с насмешка, колко е пропуснал тоя главанак, да се бъхти, да влага десетки хиляди в болната си суета, да го забележи някой на пътя, колко е успял и да е в крак с модните тенденции и телевизионните реклами. На такива тиквеници Стив Джобс вече им отговори!