Вече закри руските автомобилостроители. За тях остави завиването на джантите към главините. За западните ще почакаме още малко, па ще видим.
Руските ги оставям настрана, те ще се оправят, имат си всичко нужно.
Проблема е, че преди БКП направи заводи у нас за коли, мотори, колелета, камиони, вагони, мотокари и само за 33 г. лъжовна демокрация и бутафорна пазарна икономика, всичко това се унищожи умишлено. Да не споменавам и завода за полупроводници и ред други големи заводи за електроника.
Въпросът беше, че
Алиекспрес и Комунистическата партия на Китай много им харесва на тия, дето постоянно пазаруват и си поръчват удобно он-лайн китайски комунистически стоки. После викът много хубави били западните стоки, а пазарят източни не само, ами и комунистически. Аз на тяхно място нищо нямаше да си поръчвам, защото са изцапани с комунизъм.
Въобще китайската комунистическа партия разказа играта на целия запад барабар с идеологиите им и икономиките и се оказа по-устойчива и продуктивна, направо ги занули. Виждаме какво качество и цена имат китайските коли. Скоро време западняците ще си трият калпавите кошници на главите. То не стига, че скъпо, ами и некачествено. Безброй са оплакванията на клиенти от новите им коли-еднодневки, като стоките от 1 лв., само че струват десетки хиляди евро. Нали видя как на Мерцедес за 100 000 евро му скърцат пластмасите, няма ни един монитор, навигацията лагва, кожата на седалките е като шкурка и ред други скъпи недостатъци.
Аз обичам китайските стоки от комунистически Китай. Най-редовно пазаря от там, поне по 20 поръчки месечно. Много съм доволен. Чакам с нетърпение китайските коли на нашия пазар.