Автор Тема: Space / Космос  (Прочетена 112089 пъти)

Неактивен miromad

• Специалист
  • Стабилен
  • Публикации: 532
Re: Space / Космос
« Отговор #210 -: Април 21, 2025, 11:20:33 pm »
Ще се опитам да го направя, когато ти ми дадеш линк към оригиналния видеозапис, или поне към такъв с приемливо качество и смислена дължина, върху който да беседваме. Няма никакъв начин да намеря откъде е някакво 5 секундно парче в което някой е решил, че се вижда нещо си.
Ще се постарая да намеря целите видеа и тогава ще говорим!

Но не мога да се аргументирам подобаващо срещу твърдения, че на някой си астронавт мускулите му не били достатъчни да се задържи в дадено положение, или че дрехата му се била нагънала по някакъв си начин.
Ще конкретизирам за кои точно моменти става на въпрос, когато открия оригиналните видеа.

Не виждам никаква смислена причина да се влагат огромни средства да се правят тия видеа, при условие че НАСА може да се огранични само със снимки или с предварително записани 10-20 секундни клипчета за широката публика.
Може и така да е, но сам виждаш колко такива конспиративни теории се оказват след време истина.

Не съм съгласен че НАСА и Пентагона са криели че НЛО съществува. Да, има документи в които има необясними и странни случки и видеозаписи, но не и категорични доказателства за съществуването на извънземни кораби или същества на Земята или в околоземна орбита.
Аз не съм чул до 2023 НАСА и Пентагона да са потвърдили, че НЛО или там както го наричат съществува. Или бъркам? А щом не са потвърдили, значи или са отричали, или са премълчавали и криели. Все пак ако не знаеш произхода на определен обект, който наблюдаваш, то и термина е Неидентифициран Летящ Обект. Може и да не дочакаме категоричните доказателства, ако такива съществуват  ;D
Гриф "СТРОГО СЕКРЕТНО" и толкоз!

А тези, които си говорят телепатично със същества от други галактики са си за психиатрията - лично мое мнение.
Тук две мнения по въпроса няма   8)

Мен друго ми е интересно... в клипа с чука и картата... кажи ми честно, не ти ли направи впечатление начина, по който астронавта държеше чука? Няма нормален човек, който да хване чука с дръжката нагоре. Дори и ти, и аз, дори като само като носим чука, ще го носим с дръжката надолу. Не се ли замисли, че вероятно има някаква причина астронавта да хване чука по този "нетрадиционен" начин?
Мен въобще не ми дойде на ума, че някой ще тръгне да се гъбарка и да прави фокуси на МКС, затова и не ми направи впечатление, че той държи чука с дръжката нагоре  ;D

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 7 384
« Отговор #211 -: Април 21, 2025, 11:45:16 pm »
Мен въобще не ми дойде на ума, че някой ще тръгне да се гъбарка и да прави фокуси на МКС, затова и не ми направи впечатление, че той държи чука с дръжката нагоре  ;D
Идея си нямаш какви неща се случват на МКС :)
<a href="https://www.youtube.com/v/vmh9c5Z1xSE" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/vmh9c5Z1xSE</a>

<a href="https://www.youtube.com/v/Yso7ga84NMQ" target="_blank" class="new_win">https://www.youtube.com/v/Yso7ga84NMQ</a>

Неактивен Радико

• Много Напреднал
  • Публикации: 7 500
  • Потребителя не съществува
    • http://martinov-radiko.blogspot.com/
  • Скайп: radiko1a
« Отговор #212 -: Вчера в 12:03:16 pm »
miromad
Вече не ми се спори за такива глупости. Такива клипове ще има и ще има още хиляди в тубата и на много други места. Пускат ги съвсем умишлено хора които са съвсем наясно какви идиотизми пускат и тези хора много внимателно обмислят как да ги направят възможно най идиотски. По добре се замисли защо го правят.

Неактивен miromad

• Специалист
  • Стабилен
« Отговор #213 -: Вчера в 06:21:57 pm »
Въпросът е дали наистина се е случило това, което виждаме на тези "идиотски" видеоклипове или видеото е манипулирано от публикуващия?
Ако видеото е манипулирано с цел заблуждаване на публиката, то е ясно, че човекът иска да има повече гледания видеото и да печели от тези гледания!
НО ако видеото не е манипулирано от публикувалия го и нещата, които виждаме на видеото, действително са се случили, то следва да си зададем доста неудобни въпроси!

Неактивен Радико

• Много Напреднал
« Отговор #214 -: Вчера в 06:45:36 pm »
Въпросът е дали наистина се е случило това, което виждаме на тези "идиотски" видеоклипове или видеото е манипулирано от публикуващия?
Ако видеото е манипулирано с цел заблуждаване на публиката, то е ясно, че човекът иска да има повече гледания видеото и да печели от тези гледания!
НО ако видеото не е манипулирано от публикувалия го и нещата, които виждаме на видеото, действително са се случили, то следва да си зададем доста неудобни въпроси!
Така е обаче следва да си зададем и въпросите за много други видеа също и за много други факти и да се замислим кое е по реално. Дали видеото да е манипулирано или стотици хиляди други факти да са манипулирани!!!

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
« Отговор #215 -: Вчера в 07:01:35 pm »
Аз не мога да разбера каква теза застъпваш... според мен няма да отречеш че МКС е там горе, обикаля, и на нея има хора. Сега искаш да ни накараш да си мислим, че някъде в Зона 51 има построен макет на тая МКС и някои от видеата се запсиват там ли?
Или тотално отричаш това, че на МКС има хора, които прекарват месеци там? И някакви хора в НАСА, Роскосмос, китайската и индийската космически агенции хвърлят много-много милиони в продъжение на няколко десетилетия за да фабрикуват фалшиви видеа с някакви хора висящи на въжета и ластици?

Неактивен miromad

• Специалист
  • Стабилен
« Отговор #216 -: Днес в 12:03:25 am »
Аз не мога да разбера каква теза застъпваш... според мен няма да отречеш че МКС е там горе, обикаля, и на нея има хора. Сега искаш да ни накараш да си мислим, че някъде в Зона 51 има построен макет на тая МКС и някои от видеата се запсиват там ли?
Или тотално отричаш това, че на МКС има хора, които прекарват месеци там? И някакви хора в НАСА, Роскосмос, китайската и индийската космически агенции хвърлят много-много милиони в продъжение на няколко десетилетия за да фабрикуват фалшиви видеа с някакви хора висящи на въжета и ластици?
Аз нито го отричам, нито го потвърждавам, защото има противоречиви данни. Ако не вярваш на едни видеа, значи не трябва да вярваш и на други. Или обратното. Или вярваш на всички, или не вярваш на никое.
И както ти казах /доказах/ в по-предните постове, много от конспиративните теори накрая се оказват истина.
А щом за някои неща са ни лъгали или не са давали никаква информация, то защо да не е същото и с МКС и т.н.?

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
« Отговор #217 -: Днес в 01:39:04 am »
Аз нито го отричам, нито го потвърждавам, защото има противоречиви данни. Ако не вярваш на едни видеа, значи не трябва да вярваш и на други. Или обратното. Или вярваш на всички, или не вярваш на никое.
Имаше едно време един мистер Сенко... той си махаше главата пред публика. Това за теб достатъчно противоречиви данни ли са и можеш ли да приемеш че човек може да живее без глава или да си я откача от тялото? :)

Сега сериозно - специално за това прекалено размазано видео де плешивия дебелак "изпусна" болтче в кенефа на МКС. Ето ти хай-рес картинка на кенефа, където се вижда добре закопчалката на панела:

какво да се случи с тая халка, ако я изпуснеш докато я отвиваш? Инстинктивно човек се опитва да хване това, което му се изплъзва, и ако не успее, то отлита нанякъде. В случая е отлетяло в посока, която отговаря на "надолу" спрямо камерата, но можеше да отлети и нагоре със същия успех - в станцията няма нагоре и надолу.

Аз нито го отричам, нито го потвърждавам, защото има противоречиви данни.

Страх ме е да ти давам примери, защото току-виж се вкараш в някакъв друг филм...
Има доста противоречиви данни и за това че Исус е възкръснал, че съществува Бог, че живеем в някаква симулация...

За "доказателствата" за конспиративните теории... някои от тях са наистина смешни. Да ги разгледаме подред:

Цитат
Conspiracy: The government was stealing dead bodies to do radioactive testing.

The truth: The government was stealing parts of dead bodies. Because they needed young tissue, they recruited a worldwide network of agents to find recently deceased babies and children, and then take samples and even limbs—each collected without notification or permission of the more than 1,500 grieving families.
Това че не са писали в Ню Йорк Таймс че крадат трупове на умрели деца не е конспирация. Да, яко неморално е, но си мисля че е по-добре върху трупове отколкото върху живи негърчета... за съжаление науката понякога изисква такива жертви. Да ти напомням ли какво се случи след Чернобил в целия соц. лагер? Ние не бяхме ли опитни зайчета? За ония де са живели в Припят и Чернобил няма да споменавам. Да - малко политика, да - малко опити да не взривим обществото, да - малко опити да спестим някой лев... сори, ние след 40 години разбрахме че оловото в бензина е вредно, сори, 1 век ни трябваше да разберем че азбеста за водопроводни тръби е кофти идея... дори и сега знаемче цигарите и алкохоа са вредни ма нищо не правим... Изобщо... политиката е гадно нещо, трябва да се съобразяваш с много неща.

Цитат
Conspiracy: During Prohibition, the government poisoned alcohol to keep people from drinking.

The truth: Crazy conspiracy theories almost always suggest the government is behind it all—and they were right, again. Manufacturers of industrial alcohol had been mixing their product with dangerous chemicals for years prior to Prohibition. But between 1926 and 1933, the federal government pushed manufacturers to use stronger poisons to discourage bootleggers from turning the alcohol into moonshine.

Не знам дали внимателно четеш написаното. Имаш решение на правителството че алкохол за пиене не е разрешен. Обаче ти трябва алкохол за промишлеността. Произвеждаш спирт. Дали ще е етилов или метилов няма голяма разлика, и реално трябва да приложиш допълнителна техологична обработка за да ги разделиш. А можеш да не ги разделяш. Можеш да сложиш и малко бензин ако технологично това повишава качеството на спирта за нуждите за които ти го произвеждаш.
Ти изкарваш на пазара алкохол за промишлени нужди, на шишето ясно е обозначено че "ТОВА НЕ Е ЗА ПИЕНЕ, ИДИОТИ!!!" и въпреки това някой решава да си прави уиски от него... Кое е конспиративното?

Цитат
Conspiracy: A stroke rendered President Woodrow Wilson incapable of governing, and his wife surreptitiously stepped in.

The truth: Wilson did suffer a debilitating stroke towards the end of his presidency—but the government felt it was in the country’s best interest to keep things quiet.
Ами... отново политика. Байдън ставаше ли за президент? Ами Брежнев? Да, те поне можеха да ходят... горе-долу. Но е било за доброто на нацията... кой го е решил е друг въпрос, но се е случило.

Цитат
Conspiracy: The CIA was testing LSD and other hallucinogenic drugs on Americans in a top-secret experiment on behavior modification.

The truth: The program was known as MK-ULTRA, and it was real. The CIA started by using volunteers; the novelist Ken Kesey was one notable subject.
Както казах - науката изисква жертви. Тия поне са били доброволци. А когато се намесват военните, не всичко излиза във вестниците още на следващата седмица.

Цитат
Conspiracy: The Dalai Lama is a CIA agent.

The truth: Perhaps the reason the Dalai Lama is smiling in all those photos has something to do with the six-figure salary he pulled down from the U.S. government during the 1960s. According to declassified intelligence documents, he earned $180,000 in connection with the CIA’s funding of the Tibetan Resistance to the tune of $1.7 million per year. The idea was to disrupt and hamper China’s infrastructure.
Егати конспирацията... само виж какво се случва по целия свят и ми кажи, че това не е практика.

Цитат
Conspiracy: The FBI was spying on former Beatle John Lennon.

The truth: Crazy conspiracy theories regarding celebs are always interesting—and this one is most certainly true.
А не бе... ще ги оставят да направят някоя глупост пред милиони фенове...  Еле па Джон Ленън с неговите доста леви убеждения в разгара на Студената война...

Цитат
Conspiracy: With the advances in technology, the government is using its vast resources to track citizens.
Е каква конспирация е това? А и сега за какво му е на правителството да те следи, като може да пита Гугъл къде си?
Задавал ли си си въпроса как телефона ти се активира като изречеш "Хей Гугъл"? Близко до ума е че микрофона трябва да е постоянно включен за да чуе че си изрекъл тая фраза...

Цитат
Conspiracy: For decades, tobacco companies buried evidence that smoking is deadly.
Както споменах по-горе - и оловния бензин не е най-здравословния продукт. А ако ме питаш мен от личен опит - не съм съвсем съгласен с това изследване. В родата имам (имах) хора пушачи, и хора починали от рак. Нито един от пушачите не умря от рак. Кажи ми с'я... на кой да вярвам? Може ли и аз да си поконспирирам малко? :)

Цитат
Conspiracy: The Gulf of Tonkin incident on August 2, 1964, was faked to provoke American support for the Vietnam War.
А да не зачекваме тая тема, че Витко ще подскочи до тавана... :) Щото примера е пред очите ни. Но накратко - политиката е гадно нещо.

Цитат
Conspiracy: E.T. is buried in the desert of New Mexico.
The truth: This one is real: The Atari video game E.T., the Extra-Terrestrial failed so miserably that the company buried unsold cartridges in a desert landfill.
Е такива са повечето конспирации... "Не били компютри, а компоти, и не сме ги продали, а са ни ги върнали по рекламация"...

Неактивен Радико

• Много Напреднал
« Отговор #218 -: Днес в 07:40:02 am »
miromad
Човек не може да опровергае всичките лъжи в тубата разбираш ли. Абсолютна донкихотщина ни било да се опитва някой като Юлиян да го направи. Посъветвах те да се замислиш защо се прави всичко това, но ти явно игнорира тези думи.
Както сам каза някой "конспиративни теории" се оказаха истина.  Е най лесният начин за противниците на конспираторите да убедят останалите хора че те са правите е да убедят хората, че "конспираторите" са пълни идиоти. Това отдавна е обяснено как се прави "пак в конспиративна теория" хора представящи се за комспиратори изфабрикуват разни идиотски клипове  за които всеки нормален човек като ги  гледа и си казва:
Абе тоя е за освидетелствуване"
След което когато някой каже неудобна истина до която се е добрал и веднага някой му лепва:
Да бе да, тя според теб и земята е плоска нали"
И те така те. Има хиляди клипа създадени от ПЛАТЕНИ клипмастери  със цел да бъдат дискредитирани хората твърдящи нещо различно от официалната доктрина. Толкова по въпроса от мен. Ако си разбрал, разбрал. Все пак между хората смятащи огициалната доктрина за невярна освен прагматици има и такива дето са наистина за освидетелстване.