Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.
Икономично отопление с магнит
ppipilica:
Вие разглеждате тръбата като кабел но може и да се разгледа като навивки на късо наредени една до друга, ако се погледне сечението на тръбата. В този случай долната част на тръбата минава перпендикулярно на магнитното поле и има Ленц.
Ето още едно видео от турчина с точно същата постановка, на 3-та минута показва с медна пластина как се вдига тока а моторчето.
https://www.youtube.com/watch?v=Ui6m7StxOuQ
krasias:
--- Цитат на: ppipilica в Януари 09, 2023, 04:52:45 am ---Вие разглеждате тръбата като кабел но може и да се разгледа като навивки на късо наредени една до друга, ако се погледне сечението на тръбата. В този случай долната част на тръбата минава перпендикулярно на магнитното поле и има Ленц.
--- Край на цитат ---
Да може и да има слаб ефект, но тука не забравяй че имаш в по голямата си част хомогенно магнитно поле което не изменя интензитета си спрямо тръбата и това не води до прехвърляне на енергия. Тука въпроса беше дали ще имаш някакво напрежение в краищата на тръбата и дали има значение че е окъсена. Е няма да имаш напрежение в краищата на тръбата защото нямаш пресичане на намотката и полето си остава постоянно и не прехвърля енергия. Дори и да се генерира някакво напрежение то при подредба на магнитите snsn всеки магнит във всеки един момент ще се опитва да генерира обратно напрежение на съседните магнити и всичко ще се неутрализира и в краищата на тръбата няма да има напрежение.
Михаил Кузмов:
Краси, едва сега имах възможност да гледам клипа за втори път. В един момент който преди съм пропуснал за миг, забелязах че показва магнита в ръка. На широката плоска страна пише S. Значи неправилно съм съм определил м.с.л. В случая, те са перпендикулярни на моето предишно виждане т. е. при въртеливото движение те са успоредни на тръбата.
krasias:
И да завъртиш магнитите пак ще е същото, няма да се получи нищо. Защото имаш и едно по важно условие да имаш промяна в интензитета на полето, тоест приближаване, пресичане и отдалечаване на магнитите от тръбата, а при тази установка нищо не се променя. То е все едно да подадеш прав ток на първичната на трансформатор и да чакаш да получиш ток във вторичната намотка.
EDM electronics:
Тя темата и дискусията е все едно да имаш топла вода на крана, но понеже нали трябва да си изобретател, заинатил се викаш да те чуят останалите - аз, аз ще открия топлата вода, аз, да... мани я тая кирлива топла вода в крана. Търсиш, сучеш, въртиш, полюси въртиш, инвертори, трафове, правиш се на Тесла и на инженер, и накрая преоткриваш топлата вода, но пак в крана. :D
Михаил Кузмов пък той искал да си изясни и гледа видеото на забавен каданс, там да види молекулярните процеси и разбрал, стигнал до кривата круша. :D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия