Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Икономично отопление с магнит

<< < (5/9) > >>

krasias:
Искаш да кажеш нещо такова: https://youtu.be/IS0SC7BRrx0

alvion:
Първичната предлагам да се навие от проводник с тефлонова (температурно издръжлива) изолация, но нали все пак ще има водно охлаждане на вторичната където загрява. И ферита при нагряване си губи магнитните качества Мю, трябва да се предвиди охлаждане. може би от вторичната намотка която се охлажда да предава топлина на нея.

Друго хрумване понеже има навивка накъсо индуктивността на първичната рязко пада и тока на празен ход се качва почти до този на шунт или мост затова последователно на първичната може да се включи мощен дросел с отворен магнитопровод, който да ограничава тока във първичната намотка. Подобно на дросела на електрожена където той там е на вторичната намотка при големия ток и ниското напрежение 60-80V за запалване на дъгата и подържа 20 волта за горене на дъгата.

Михаил Кузмов:
alvi, да изясним първо нещата как  стоят на теория! Гоним висока ефективност, допълвам не СЕ!
Краси изгледах клипа само веднъж. Бързо се сменят субтитрите на английски и не прочетох доста. Общо взето малко схванах. Какво е това синьото в/у радиатора? Опитах да чета коментарите. Очевидно има интерес защото като започна от начало, твърде често ме забива в края поради нови коментари и така ми губи време да превъртам на тл. пак началото. Ще вкл. лаптопа да видя, ще мога ли да си изясня за какво точно иде реч! Любопитно ми е!

ppipilica:
Това синьото на радиатора е пластмасова форма в която са закрепени феритните сърцевини, загрява директно металния радиатор. Между другото тоя турчин има доста интересни клипове.

krasias:
Бат Мишо, това е добре познатата схема на ZVS с която човека прави индуктор с висока честота и грее директно радиатора. Под клипа чукаш на връзката "Електрическа схема" и ще ти излезе и схемата.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия