Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.
Подкрепа за енергия от възобновяеми източници за домакинствата
VITAN:
1. Помощ от публиката. Какво точно пита тоя шаман?!
--- Цитат на: Номак в Януари 25, 2025, 04:48:46 pm ---П.п. витане ,ако лъжеш че ни си писал да те тръшне ли рак?
--- Край на цитат ---
2. Приписваш ми собственият си начин на мислене - груба грешка.
3. Отговаряш на въпроса с въпрос. Исках ти доказателства, какво съм писал - или поне нещо подобно на това (в което има толкова логика, колкото витамини има в л@йното).
4. Не знам EDM как те трае. Лукави манипулатори бих търпял няколко секунди - колкото да им обясня, какво им се е случило... forever.
5. Не получа ли цитата, за който ме обвиняваш - не ме занимавай с напушената си логика.
epwpixieq-1:
--- Цитат на: krasias в Януари 25, 2025, 11:16:57 am ---Просто хората преминаха на климатици, термопомпи, пелети, газ а някои експериментират и с фотоволтаици.
--- Край на цитат ---
Интересно явно климатиците за вас не са термопомпи, в противен случай изброяването ви няма смисъл. "пелети", а вие от какво мислите че основно се правят тези "пелети" ако не от дървесина ;D (има и други видове но остновното е от дървесина). Отопляване с фотоволтаици както казах е постижимо когато сте под 33-третия паралел ( а и тогава соларно-термалните панели ще ви вършат 400% по-ефективна работа), но даже и тогава нещата както в последно време се вижда, не са така сигурни, като се вижда от снжните бури в северен Техас, 2-път за 5 години (за сведения на геогравската ширина на северна африка) или северна Флорида, където не е падал сняг от 70 години.
За газта интересно, имате ли представа колко огранична маса трябва да е престанала да е жива и под какви условия и за какво време за да може да се извлече след (милиони) години тази газ. Принципно нямам нищо напротив хората да се отопляват на каквото им се струва най-икономично или най-мързеливо ;D, всеки си прави преценката на база на условия и възможности, все пак отоплението, поне при наши условия е, обикновенно 95-99% от цялата енергия консумирана от едно домакинство (изключвам автомобила). Това което обаче е абсолютно глупаво да се прави е да се представят това като "безплатен" или "зелен" начин на отопление или още повече, което за съжаление е заглавието на тази тема, да бъдат подркепяни от държавна или къквато е дргуа администрация, на която е дадено правото да събриа данъци и такси.
--- Цитат на: krasias в Януари 24, 2025, 08:26:06 pm ---Пикси, щеше да е много добре да познаваш точно какво е положението вместо да си изсмукваш разни глупости от пръстите, и да ме занимаваш с измислени конспирации. Язовира е направен за питейна вода за Перник, а не заради ВЕЦа.
--- Край на цитат ---
Начина по който отговаряте показва че изобщо нямате на престава относно какво коментирах (което честно не ме учудва), понеже този седиментен процец важи за всички водоеми с преградни стени, независимо за какво се използват.
Номак:
витана,пак ивърташ..тва са нали знаеш какви работи :)
едм ,знаем се :) няма нужда от демагогии,казах!като съдия ,ти направи нарушение като изнесе информация,направи заплаха !би следвало да ти търся отговорност-ама няма нужда да ти слизам на нивото,ще се оцапам с прасето,ако си чувал тъс поговорка!!Не ми пречиш,живей си животченцету и нима занимай :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия