Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Подкрепа за енергия от възобновяеми източници за домакинствата

<< < (7/21) > >>

Радико:
Днес в невероятно гадната софийска мъгла когато въобще ги  бях отписал моите достигнаха към 14:00 цели 2 киловата мощност за малко време  беше ама я направиха.

EDM electronics:
Моята енергийна ефективност зимаска е следната:
За декември 2024 г. отоплението на цялото жилище - всички стаи, ходя по къс ръкав и къси гащи - жега не се стои  :) около 28 гр., парното нон-стоп върви на макс в цялото жилище, вечер го спирам щот не се спи на горещо, не за друго  ;), даже сега си купих смарт кранове, но се оказа че ми трябва Зигбе хъб портал, без него не работят смарт-винтилите, както и да е:

- коледни празници, нови години, къси ръкави, къси гащи - 120 лв./м.

Сега като инсталирам смарт-актуатурните винтили и още някои тайни подобрения, смятам да падна на 80 лв/м за цялото жилище.
Жилището е с външна изолация стиропор 10 см, троен стъклопакет дограма, вътре изолация на пода, тавана и стените - термус.  :D

Много ли е, малко ли е, вие кажете?  :)

Прилагам писмени доказателства - закрил съм личните ми данни на фактурата с брошурката от винтилите.  :)

juliang:
Ако всичките живеете в хола е много. А като гледам показанията - явно е така, щото само там отопляваш :)

П.С. Уф, забравих... нали живееш сам кат куче... за к'во ти е да топлиш повече...

EDM electronics:
Много рядко пускам в другите стаи, защото тогава става сауна. От хола общо взето се отоплява цялото жилище. Няма изтичане топло. Освен това в банята има и лира.

epwpixieq-1:

--- Цитат на: EDM electronics в Януари 19, 2025, 10:30:24 pm --- около 28 гр., парното нон-стоп върви на макс в цялото жилище,
...
- коледни празници, нови години, къси ръкави, къси гащи - 120 лв./м.
...
Жилището е с външна изолация стиропор 10 см, троен стъклопакет дограма, вътре изолация на пода, тавана и стените - термус

--- Край на цитат ---
Принципо това е висока температура която изобщо не е добре за здравето но в крайна сметка всеки човек, температурно, се влияе най-много от способността на ститовидната жлеза да регулира температурата на тялото и така да усеща студено/топло.

Относно сметката много е важно дали е за апартамент или къща, с какво изложение е апартамента, дали е вътрешен или външен, както и климатични особености на региона, външна температура и слънцегреене.

Нещата са абсолютно различни за една къща. Изолацията е най-важното нещо и е много правилно да сте инвестирали в нея. Но за каквито и да са преценики 5-10KW (малко или много време) нищо не значат, и нищо не може да се прецени. Важно е да се даде какво количество енергия е необходимо за определен период от време да се потдържа една поносима (средна) температура от 22С (за 24 часа). Като за това давам пример моята необходимост от 150-200 KWh/24h (или 30-40кг сухи дърва). Като това е за 200 м2 (2 етажа) от къща, с 40м2, прозорци при външна температура от 0 до към -10С.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия