Автор Тема: Подкрепа за енергия от възобновяеми източници за домакинствата  (Прочетена 29931 пъти)

Неактивен Номак

• Сериозно Активен
  • Публикации: 478
  • Благороден!шаман!крадец на свободна енергия!
Витане,що не доадиш в чата,чадо ?ела да си прайм лакардийка .

Неактивен krasias

• Специалист
  • Много Напреднал
  • Публикации: 1 277
Изобщо не се замисляте за микробиологичния живот които тези растения хранят с техните корени и по-такъв начин обогатяват земята (отново при добро култивиране). Слънчевата енергия, която тези растения усвояват и така подпомагат живота и от част се превръща в биологична маса и наторява/обогатява Земята.
Значи Пикси стигнахме и до микробите, пак се опитваш да надскочиш зелените. Ама вместо тука да ни светваш за микробите я по добре разкажи тука на колегите за ония стотина кубика сухи дърва които къташ в двора си и постоянно ги попълваш и увеличаваш и още галено ги наричаш дървени батерии. И да според теб унищожаването на дърветта разбира се е най хубавото нещо нали. Проблема бил в микробите.

Неактивен Михаил Кузмов

• Специалист
  • Много Напреднал
  • Публикации: 2 589
Краси, пропусна и един хълм с оборска тор! Неизчерпаем източник на СЕ! Говорим за ефективност!

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 7 239
Нещастине,
ако бяхме пуснали АЕЦ-Белене, ако бяхме пуснали затворените от еврогейските българи-долни либерали и подлоги затворените реактори на Козлодуй, щяхме да имаме 3 пъти по-евтин ток и нямаше да имаме грам нужда от грозните панели.
A ти щеше да обикаляш около Магура-та за да търсиш откъде да купиш на черно долари, за да си поръчаш електрониката с която си правиш шитните. И щеше да ходиш на риба с е такива въдици:

А тока нямаше да е по-евтин. Другарите щяха да го изнасят за долари, а ние щяхме да седим на режим на тока. Ама ти как да си спомняш какво е това "режим на тока"...

Основния проблем, относно горното становище, е че вие, както и безборйно други, виждате, абсолютно едностранчиво, продукта от 1 декар САМО като 500 килограма пшеница
Да, прав си. От печалбата от тия 500 килограма пшеница трябва да извадиш разходите за посевно зърно, за гориво за комбайна, за самия комбайн, за торове. А па ако имаш късмет годината да е лоша, да мине некой порой или градушка, оставаш толкоз на минус че не е истина.
И после се чудиш що "садят" фотоволтаици вместо земеделска продукция...

Неактивен Радико

• Много Напреднал
  • Публикации: 7 412
  • Потребителя не съществува
    • http://martinov-radiko.blogspot.com/
  • Скайп: radiko1a
juliang пропусна още нещо:
При 50 ст. Изкупна цена, аре нека да е левче. Значи 500 лева доход от декар като го разделим на 12 месеца излиза, че от един декар обработващият го получава 41 лева доход. Това брутно без разходите и със завишена изкупна цена. Това са парите за 200 киловатчаса електроенергия. Който има мерак да пресметне за колко дни ще се получат въпросните 200 киловатчаса от този декар. ЖОКЕР числото започва със "0,0"

Неактивен EDM electronics

• Global Moderator
  • Много Напреднал
  • Публикации: 5 092
  • Santa Claus - "Ho ho ho!"
A ти щеше да обикаляш около Магура-та за да търсиш откъде да купиш на черно долари, за да си поръчаш електрониката с която си правиш шитните. И щеше да ходиш на риба с е такива въдици:

А тока нямаше да е по-евтин. Другарите щяха да го изнасят за долари, а ние щяхме да седим на режим на тока. Ама ти как да си спомняш какво е това "режим на тока"...

А ти как щеше да си, е интересно, нека кажем на всеслушание:

Нямаше да живееш в комунистически апартамент, който ти хариза баща ти. И понеже си толкова успешен в капитализма и демокрацията, че не си успял да придобиеш сам жилище, ЩЕШЕ да си емигрант за долари в Америчко и там успеха ти щеше да е същия, щото човек е един и същ навсякъде - на Луната, на Марс и т.н., и щеше да живееш на улицата с дрогите в китайска палатка в даун тауна в Лос Анаджелис и понеже си все пак бял, когато минеше покрай теб мазен негър с призив Black Lives Matter, щеше да му лижеш обувките с които е трамбовал в осраното гетото, подобно на български менгянин.  :)

Ето ги твоите сравнения.  :D

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
Неправоверна информация от ненадежден фейк нюз:

ЕНП с декларация, която на практика отменя Зелената сделка

https://www.big5.bg/2025/01/22/%d0%b5%d0%bd%d0%bf-%d1%81-%d0%b4%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d1%80%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%ba%d0%be%d1%8f%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%ba%d1%82%d0%b8%d0%ba%d0%b0-%d0%be%d1%82%d0%bc/

Дали па не е вярно?! Фактчекъри?!

Цитат
източници: ФБ Боян Рашев, Обективно, Гласове, сайт ЕНП
ЯворДачкови истории...

Неактивен VITAN

• Много Напреднал
  • Публикации: 5 134
  • Експертът не може да се автоматизира.
Витане,що не доадиш в чата,чадо ?
Не съм ти чедо шамане.
Гледай си там горските духове и чакай да ти снесат СЕ-ту.

ела да си прайм лакардийка .
1. Не работя евреин или скучаещ несложен подпийнал пенсионер.
2. Може, срещу 100 лева на час. Всеки 10 часа се предплащат предварително...

Неактивен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
Нямаше да живееш в комунистически апартамент, който ти хариза баща ти.
Да ти пусна пак снимката на декларацията ми за платени данъци? :)
Да ти обяснявам ли кой е купил апартамента, в който живееха родителите ми преди да починат? Или си мислиш че двама пенсионери могат да си позволят да си купят чисто нов апартамент в София в началото на 21-ви век?

... и понеже си все пак бял, когато минеше покрай теб мазен негър с призив Black Lives Matter, щеше да му лижеш обувките с които е трамбовал в осраното гетото, подобно на български менгянин.  :)
От личен опит придобит по улиците на Сливен ми го казваш, нали? :) Цял живот си живял в най-негърското гето на България. И там и ще си останеш.

Неактивен epwpixieq-1

• Сериозен Експериментатор
  • Много Напреднал
  • Публикации: 2 156
  • e^(π*ι)+1=0
Ама вместо тука да ни светваш за микробите я по добре разкажи тука на колегите за ония стотина кубика сухи дърва които къташ в двора си и постоянно ги попълваш и увеличаваш и още галено ги наричаш дървени батерии. И да според теб унищожаването на дърветта разбира се е най хубавото нещо нали. Проблема бил в микробите.
krasias, никъде не съм казал че "унищожаването на дърветта разбира се е най хубавото нещо". Напротив винаги когато говоря за използването на дървеситната като топлинен енергиен източник винаги споменавам че трябва да е използва ефективно. Отдал съм години на изследване и проектиране и след това на конструиране на ефективна топлинна система (и се гордея с това), която ми позволява да имам абсолютно най-минималния разход на енергия, на м2, от всеки човек (и домакинство) който познавам или съм чувал.

Относно 100м3 (де да бяха толкова  ;D), по-скоро 30-тина, но с топлинен капацитет от 100MWh ( това е явно цифрата която ви е впечатлила  :) ), те са основно за да повиша ефективността на използването им (да намаля влажността на дървата) както и за енергиина сигурност (което явно много добре се осъзнава в последните години). Та до такава степен съм се вманиачил в тази насока, че имам идея да закупя 20-тина декара гора, и така да си осигуря топлиината енергия доживотно, като изчислих че само със санитрана сеч, на всеки 5 години, могат да се отоплявам без никакъв проблем.

В допълнение явно вие (въпреки че се занимавате с градинарство) изобщо не сте запознат как микробиологичния живот работи в гората. Там, едно дърво да се отреже ( даже и да е здраво ) микробиологичния живот мигрира ( на  база на пайжинобразното преплитане на кроените ) от едно дърво към друго, така че той не умира. Точно и затова гората е страшно възобновима. Разбира се когато се режат дървета на голяма площ и едно до друго, тогава нещата са съсем различни и микробиологичния живот явно няма как да оцеле.

Та виждате ли, много фактори съм разглеждал докато, стигна до рещението да се отоплявам с абсолютно възобновим (когато ефективно се използва) топлинен източник.
Краси, пропусна и един хълм с оборска тор! Неизчерпаем източник на СЕ! Говорим за ефективност!
Михаил Кузмов, въпреки съркастичния ви тон, има голяма доза истина в това  ;D ;D ;D
https://www.youtube.com/watch?v=o_txtPXJF98
https://www.youtube.com/watch?v=hEzElaUVeN4
https://www.youtube.com/watch?v=oF5iL-nUGMQ
За съжаление, и страшно съркастично, огромна част от "зелените" мечтатели, виждат, само високотехнологични "решения" като "спасение" на човечеството, и изобщо не си преставят че нещо такова като елементарени биологически процеси на разграждане могат да бъдат източник на (топлинна) енергия.

Така че виждате ли оборската тор, може да не е неизчерпаем източник на енергия, но със сигурност е ефективен източник (на топлинна) и с абсолютна сигурност много по-екологичен , по-евтин, възобновим и подорбряващ земята и така, "зелен" топлинен източник, от абсолютно всички монокристални фотоволтаични панели или вятърни турбини.

Неактивен epwpixieq-1

• Сериозен Експериментатор
  • Много Напреднал
  • Публикации: 2 156
  • e^(π*ι)+1=0
epwpixieq-1 А със какво точно панелите пречат на микробиологичният живот да си се развива там???
Намалявайки драстично енергииния баланс (енергията) който отива към тревната площ. Ефекта е същия, както когато хората питат защо доматите в оранжерия имат различен вкус от тези които се отглеждат под-директна слънчева светлина. Микробиологичния живот в почвата е еволюирал да се развива на база на симбиоза с растителната маса която трансформира слънчевите ЕМ вълни във вещества за консумация (основно захрити). Прекъсне ли се, или се минимизира (както с фотоволтаици), този енергиен процес много неща се променят и то не към добро. 

Неактивен krasias

• Специалист
  • Много Напреднал
krasias, никъде не съм казал че "унищожаването на дърветта разбира се е най хубавото нещо". Напротив винаги когато говоря за използването на дървеситната като топлинен енергиен източник винаги споменавам че трябва да е използва ефективно. Отдал съм години на изследване и проектиране и след това на конструиране на ефективна топлинна система (и се гордея с това), която ми позволява да имам абсолютно най-минималния разход на енергия, на м2, от всеки човек (и домакинство) който познавам или съм чувал.

Относно 100м3 (де да бяха толкова  ;D), по-скоро 30-тина, но с топлинен капацитет от 100MWh ( това е явно цифрата която ви е впечатлила  :) ), те са основно за да повиша ефективността на използването им (да намаля влажността на дървата) както и за енергиина сигурност (което явно много добре се осъзнава в последните години). Та до такава степен съм се вманиачил в тази насока, че имам идея да закупя 20-тина декара гора, и така да си осигуря топлиината енергия доживотно, като изчислих че само със санитрана сеч, на всеки 5 години, могат да се отоплявам без никакъв проблем.
Да Пикси, много добре знам колко си се вманиачил по темата горене на дърва, дотолкова си се вманиачил че въобще не разбираш че както и да го изгаряш едно дърво, дали ефективно или не резултатът е един и същ  дървото изгаря, дървото е унищожено. Въобще не разбираш че "ефективното изгаряне" не оставя дървото живо а го изгаря, унищожава го. Така че твоето "ефективно изгаряне"  по никакъв начин не спасява дърветата. И ти се чудя откъде у теб се появяват толкова "положителни емоции" от вълшебната думичка "ЕФЕКТИВНО ИЗГАРЯНЕ" много си заслепен именно от това. И какво направил си някаква печка с по ефективно горене и сега си решил да изгориш цяла гора за да покажеш какъв си гений. Ти въобще осъзнаваш ли какво правиш и накъде се опитваш да завлечеш и други хора.

• Global Moderator
  • Много Напреднал
Да Пикси, много добре знам колко си се вманиачил по темата горене на дърва, дотолкова си се вманиачил че въобще не разбираш че както и да го изгаряш едно дърво, дали ефективно или не резултатът е един и същ  дървото изгаря, дървото е унищожено. Въобще не разбираш че "ефективното изгаряне" не оставя дървото живо а го изгаря, унищожава го. Така че твоето "ефективно изгаряне"  по никакъв начин не спасява дърветата. И ти се чудя откъде у теб се появяват толкова "положителни емоции" от вълшебната думичка "ЕФЕКТИВНО ИЗГАРЯНЕ" много си заслепен именно от това. И какво направил си някаква печка с по ефективно горене и сега си решил да изгориш цяла гора за да покажеш какъв си гений. Ти въобще осъзнаваш ли какво правиш и накъде се опитваш да завлечеш и други хора.

Капиталисте, демократе,

а ти като ядеш постоянно трева, не я ли унищожаваш, не й ли причиняваш болка? Доказано е всички растения подобно на животните изпитват болка!

Пикси ли създаде този свят толкова жесток - да се изяждаме един друг?
Кой го създаде този свят жесток такъв? - кръговрат на хранителната верига....

Какво постоянно му ядеш кокалите на Пикси?
Ами ти като ползваш ток от мрежата, даваш ли си сметка колко допринасяш за замърсяването на природата от въглищата, урана който е изгорял в твоя чест?

Ами там в твоя капиталистически свят на пазач на ВЕЦ, когато водата преминава да прави ток с далавера на собственика на ВЕЦ-а и шефа на язовира, дето си дялкат печалбата и пускат повече вода от естествения приход, знаеш ли с твоя помощ колко зародиша на риба си унищожил съпричастно, като помагач, който знае това?

Но даааа, Пикси ти е виновен винаги - ти си божа кравичка.
Не случайно си се родил в този материален свят и точно в България - това място е ада за лошите души - наказателна колония, и продължаваш да вършиш своите грехове, да търсиш кусури на другите. Гледай себе си. Задай си въпроса: Защо загърбих своя Бог Христос и станах поклонник на езически бог Буда? Ето това е земен грях, ето това....

Защо уж съм много добър, нали ти била много светла душата, аз целенасочено обиждам друг, место да си гледам себе си, и го наричам "комунист", при условие, че съм един скъсаняк в материален смисъл - пазач на ВЕЦ?

Това лято щъ посетя на място в язовира, да та вида аз тебе какъв капиталист си. Ще дойда при тебе откъм водата - ще нося в ръка печена на скара свинска вратна пържола.  :)

Неактивен krasias

• Специалист
  • Много Напреднал
Проблема е в това че унищожим ли дърветата ще унищожим и себе си  и живота на тая земя. А тока който ползвам е от ВЕЦа, така че нямам нищо общо с въглища и атомни централи. Просто се захранвам от първия трафопост до ВЕЦа, а по законите на физиката всеки генератор който е в паралел с мрежата взема най близките до него консуматори. В язовира има водовземна кула с няколко врати и се взема вода винаги от тази врата която е малко под повърхността на водата за да е по чиста водата. На всяка врата има решетка да не влиза риба, а турбината е францис и не убива нищо. ВЕЦа работи само с водата която се подава за пиене, тоест колкото ни нареди диспечера, тока който произвеждаме зависи от това количество вода. А между другото въобще нямам желание да те виждам, на мен Сливенски демони не ми трябват.
« Последна редакция: Януари 24, 2025, 10:41:24 am от krasias »

• Global Moderator
  • Много Напреднал
Грешнико,
на мен не ги разправяй тия оправдания. Ти си съучастник в унищожаването на огромни количества живи организми.

Независимо откъде точите водата за ВЕЦА-а, когато започне да намалява нивото, особено сега на пролет най-много, милиарди зародиши хайвер изсъхва по камъните. Наблюдавам този процес всяка година. Освен това заради тия ВЕЦ-ове се изпразват неогледно и безконтролно язовирите и когато нивото спадне под санитарния минимум от 2/3, се губи голяма част от кислорода във водата, развива се много планктон, който още повече намалява кислорода и измират тонове едра риба. Да не говорим какво става когато се преполови обема на водата и още повече.

Такива капиталисти кът тебе са вредни. ТЕЦ-овете са изключително вредни.
Заради материалното облагодетелстване на един-двама, страдат десетки хиляди. Ама нееее, те тия ядели месо, горели дърва и били комунисти - тия сектанти-езичници кът тебе са праведните със светлите души....