След толкова лутане за търсене на свободна енергия реших да питам един непредубеден интелект какво мисли за свободната енергия. Директно питах ИИ ChatGPT да ми даде идеи за свободна енергия няколко пъти:
Питане: Дай ми идея за свободна енергия?
1. Отговор: "Вятърните турбини се захранват от вълните на океана или от въздушните течения в атмосферата."
2. Отговор: "Магнитохидродинамичен генератор, който е технология, която използва движението на магнетизирана течност за генериране на електричество. Този тип генератор не изисква гориво и може да генерира електричество от всеки източник на движеща се течност, като вятър, вода или въздух."
3. Отговор: "Използване на енергия от приливите и отливите с помощта на подводни турбини."
4. Отговор: "Слънчеви платна: Слънчевите платна са вид система за задвижване на космически кораби, която използва радиационно налягане от Слънцето или друг източник на светлина, за да избута космическия кораб напред. Този метод на задвижване може да се използва за генериране на безплатна енергия от Слънцето и потенциално може да се използва за захранване на космически кораб без необходимост от гориво."
5. Отговор: " Събиране на слънчева енергия. Инсталирайте слънчеви панели на покривите в целия град и използвайте генерираната енергия за захранване на домове и предприятия."
6. Отговор: "Соларни водни помпи за напояване. Това би позволило на фермерите да черпят вода от близка река или езеро и да я използват за поливане на своите култури, без да се налага да плащат за електричество ."
7. Отговор: "Използване на силата на океанските вълни за генериране на електричество. Преобразувателите на вълнова енергия, инсталирани по крайбрежието, ще улавят кинетичната енергия на вълните и ще я преобразуват в използваемо електричество, което може да се използва за захранване на домове и предприятия. "
И понеже почна много да се повтаря повече и не го питах.
Зададох му и няколко травиални въпроса за да проверя възможностите му. Помолих го да ми каже нещо за извън земните, два пъти по един и същи начин. И двата пъти ми отговори с различни текстове от около 11 изречения. След това проверих текстовете за плагиатство. От три програми две ми отговориха, че текстовете са 100% оригинални, а една ми отговори че 20% е плагиатство. Който се затруднява да пише текстове спокойно може да го ползва, но текстовете са доста сухи и с телеграфичен отенък.
Поспорих с него и за извън земните, но той е категоричен, че не е доказоно че те съществуват. И поради тази причина не знае дали и кога ще ни посетят.