А що не си минал досега на солид стейт релета?
juliang дай ми повече ИНФО за тези
солид стейт релета. Тези релета могат ли да комутират прав ток ?
EDM electronics размерите на електронния ключ за мен не са проблем. НЕ ГОНЯ минимизация , в ел. нагревателните уреди има място,
мога също да монтирам ел. ключ извън уреда в отделна кутия. Примерно масления радиатор на снимката , в него има предостатъчно място
за схемата на ключа монтиран в кутия.ЦК ключето може да се добави към схемата.
Да, слънцето изгрява и залязва всеки Божи ден. Но аз НЕ СЕ намесвам във включване/изключване на ел. уреди. Това прави
Енаргийният Оптимизатор в зависимост от слънцегреенето. Но когато имаме ясен слънчев ден, от сутрин до вечер, Енергийният
Оптимизатор включва 3 – 4 уреда и те отопляват стаите с
FREE слънчева енергия през целия ден.
Тогава масленият радиатор прегрява, има нужда от Т–регулатор за прав ток, няколко пъти сменям Т–регулатора му,
защото прегаря от ПРАВИЯ ТОК, регулаторите които се продават в магазините са за ПРОМЕНЛИВ ТОК.
EDM electronics това което ми трябва е : електронен ключ + терморегулатор за прав ток.
Може да се направи ХИБРИД т.е. електронният ключ да включва/изключва правия ток, а Т–регулатора да включва/изключва
управлението на транзистора. Тогава Т–регулатора работи в щадящ режим, комутира високоомна верига и няма опасност
от прегаряне на пластините му.
Параметрите на веригата за прав ток са : постоянно напрежение макс. 240 V, прав ток макс. 7 А
Това е което ми трябва, ключ + терморегулатор за ПРАВ ТОК.