Автор Тема: solar cels  (Прочетена 10189 пъти)

Неактивен Радико

• Много Напреднал
  • Публикации: 7 508
  • Потребителя не съществува
    • http://martinov-radiko.blogspot.com/
  • Скайп: radiko1a
Re: solar cels
« Отговор #15 -: Юли 22, 2025, 08:56:45 pm »
ЕДМ нищо не е доказано. Това са теоретични измислици при които не са взети под внимание  множество съществени фактори а са преекспонирани други не толкова съществени.
Лично от мен проверен факт който всеки с поне един панел под ръка може да провери:
Когато не консумираш енергия от панела той се загрява от слънцето много повече от колкото когато работи и дава ток!!!!

Неактивен epwpixieq-1

• Сериозен Експериментатор
  • Много Напреднал
  • Публикации: 2 198
  • e^(π*ι)+1=0
« Отговор #16 -: Юли 23, 2025, 12:38:31 pm »
Ако си купя два панела по 450W с едно инверторче, дали няма да ми захранва денем бойлера с тази малка инвестиция, че той ми е най-големия разход за ток вкъщи?
Първо изчислете каква ви е консумацията на топла вода и приравнете на това колко енергия ви трябва. Един слоалрно-термален панел, теоретично ще ви даде 4-5х повече (топлинна) енергия, на същата площ, отколкото електро-соларния.

При лично при мен, съм направил малка зимна градина, която през летните месеци (средата на Май-до към края на Септермври) температурата (на въздуха) верира от 30 до към 50С. В нея, втрани от другите неща (които са за преорганизране) съм сложил 15  10л-бутилки от минерална вода които се топлят от към 35 до към 55С (без никакви оптимизации, само дирекно от слънчевте лъчи). Имам идея да ги вържа към цялата водна инсталация (след определена преработка), но от многото проекти за сега това е на по-заден план. Така поне през летните месеци имам практически много енергоефективна система за топла вода.

Неактивен Номак

• Стабилен
  • Публикации: 503
  • Благороден!шаман!крадец на свободна енергия!
« Отговор #17 -: Юли 23, 2025, 05:46:31 pm »
то да затвори с дъно панела и да прекара вода през него за директно затопляне и други екстри

Активен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 7 411
« Отговор #18 -: Юли 23, 2025, 09:58:14 pm »
Трябва да се отбележи че слънчевите панели загряват локално климата ,после да не се чудите що на вън е 40 градуса на сянка ..

викаш тея декари панели които се загряват над 60 градуса всекидневно - не може да допринася за локалния климат?

Радико,
тук ЗЗА непричем!

Панелите доказано загряват климата.
... По тези въпроси има безспорни научни доказателства и не е нужно да се спори.

Мноо ви поЗдрави от софЕнеца... :)

https://youtube.com/shorts/8-6CUCjs73c?feature=share

Приказките са едно, един прост терморметър говори друго.

Неактивен EDM electronics

• Много Напреднал
  • Публикации: 5 214
  • Втория 9-ти септември иди, иди ...
« Отговор #19 -: Юли 23, 2025, 10:46:01 pm »
Оооооооууу, сУФиенецо  :D, де одиш ве, ко прайш, де съ губиш?  :)

Викам, да не попадна в плен тоя, да са му турили ватенка и ушанка?  :)

krasias виждал ли си го, той са покри кът бит гьС?  ;D
Изглежда е в нирвана.  ;D

Неактивен Номак

• Стабилен
« Отговор #20 -: Юли 24, 2025, 12:55:04 pm »
Много интересен клип приложи Юлианг .
Аз имам един панел лонги които стои в гаража но съм си правил експерименти с него и мога ви уверявам че в зимен ден с темп. около 5-10градуса панела се нагява поне до 50 градуса -съдя по това че не мога да си задържа ръката на него ...

Неактивен EDM electronics

• Много Напреднал
  • Публикации: 5 214
  • Втория 9-ти септември иди, иди ...
« Отговор #21 -: Юли 24, 2025, 03:17:03 pm »
То иска да ни каже, че напротив, панелите охлаждат климата.  :D
Явно при него е вече тенденция охлаждането още от фризера на Путин.  :)

Неактивен VITAN

• Много Напреднал
  • Публикации: 5 252
  • Vae victis !
« Отговор #22 -: Юли 24, 2025, 03:23:46 pm »
GPT-ту, ако питате, то ще признае за локално затопляне на климата.

За цялостно влияние няма да признае, що знае, че не е политкоректно и ще му дръпнат шалтера!

Активен juliang

• Заинтригуван
  • Много Напреднал
  • *
  • Публикации: 7 411
« Отговор #23 -: Юли 24, 2025, 05:14:14 pm »
Много интересен клип приложи Юлианг .
Клипа съм го снимал аз лично, след като видях какви  сте ги писали тук с ЕДМ-чо.
И утре имам достъп до полето с фитоволтаици, ако иискате някакви други измервания казвайте. От клипа се вижда че фотоволтаика е по-студен от асфалта и от тревата. На термометър ли да вярвам или на това че ЗЗЕ не е валиден? :)

Неактивен Номак

• Стабилен
« Отговор #24 -: Юли 24, 2025, 06:39:35 pm »
Юли за мен ти манипулираш термометъра -аз също имам безконтактен и утре ще извадя панела за да направя клип. 8)

Неактивен Номак

• Стабилен
« Отговор #25 -: Юли 31, 2025, 11:20:15 am »
Днес при посещение в Кауфланд срещнах това изделие което е модерно да се монтира на терасите в Германия ,а именно -слънчева електроцентрала с гъвкави панели - 800 вата
Гледам че има мрежов инвертор който работи без батерии а в стандартната мрежа като генерира директно променливо електричество с напрежение 220волта .. Тъй като сме разисквали този инвертор като такъв който без консумация в дома може да повиши сметката , възможно ли е германците да са измислили решение на това ?
Някой има ли такава "електроцентрала" за да даде повече инфо ,гледам има смарт приложение към инвертора ..     

Неактивен Радико

• Много Напреднал
  • Публикации: 7 508
  • Потребителя не съществува
    • http://martinov-radiko.blogspot.com/
  • Скайп: radiko1a
« Отговор #26 -: Юли 31, 2025, 12:44:47 pm »
При новите електромери няма как това устройство да ти повиши сметката защото те не отчитат върнатата енергия. Проверил съм го лично не е чуто от тук от там.

Неактивен Номак

• Стабилен
« Отговор #27 -: Вчера в 11:22:04 am »
При новите електромери няма как това устройство да ти повиши сметката защото те не отчитат върнатата енергия. Проверил съм го лично не е чуто от тук от там.
Това вече е новина -нападайте кауфланд  8)