Животът- начин на употреба! > Медицина, здравословно хранене
Озонатори за битови и медицински нужди
koko5:
Идеята ми дойде от това, че колегата назад в темата обезмирисява хладилника си, а там бактериите са сходни. Може би си струва да се опита, дори и да е нулев ефекта нищо не губя.
Както и да е, събрал съм частите(рових по шкафовете), само тиристора ми не е подходящ. Като закупя тиристор ще направя опити. :)
piton2012:
Продават се по 7-8 лв. готови.
MrDeath:
Майсторе,
Бъркаш озонатор с йонизатор. И двете работят с високо напрежение но схемата е с малка разлика и ефектът е различен.
@коко5
Пробвай да обезмирисваш купето на колата, като сложиш 1-2 пласта вата с активен въглен върху/под филтъра за купето. Такава вата се продава евтино в магазините, където продават и абсорбатори.
А тези озонатори или йонизатори за по 7-8 лева... Хм! Бих се поинтересувал какво има вътре и на какъв принцип работи! С две думи - нямам им вяра.
Maistora52:
Да, има две различни устройства - озонатор и йонизатор.
Това у-ство, което се продава по магазините, и предназначено да Озонира въздуха, всъщност поставено в среда със замърсен въздух (например тютюнев дим) ОСВЕН ОЗОНИРАНЕТО ПРЕДИЗВИКВА И ЙОНИЗИРАНЕ НА ВРЕДНИТЕ СЪСТАВКИ, И СТАВА МНОГО КОФТИ! - вместо да изпишем вежди, ще извадим очи!
Също така, наричат този Озонатор и Йонизатор - може да е грешно, но не съвсем, защото имаме и споменатото по-горе йонизиране.
Разбира се, че специализираните Йонизатори са съвсем други устройства, и те не са Озонатори!
Поправих изпуснатата дума в горния си пост.
koko5:
MrDeath,
Ще потърся по магазините, пък да видим...
Относно разликата между йонизатор и озонатор, поправете ме ако греша, но за мен е:
Озонатор: Разряд между два електрода(дъга)
Йонизатор: Частичен разряд между два електрода(корона)
Разбира се няма как всяко едно от двете устройства да е йонизатор или озонатор в чист вид.
Относно устройствата за 7-8 лева... не съм виждал такова, но предполагам, че вътре има каскада от диоди и кондензатори. Може би правят напрежение около 1кV.
Maistora52,
Какво имаш в предвид "ПРЕДИЗВИКВА И ЙОНИЗИРАНЕ НА ВРЕДНИТЕ СЪСТАВКИ, И СТАВА МНОГО КОФТИ"?
... може би, че малките частици във въздуха ще се йонизират и ще полепнат по стени и таван?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия