Така. Днес гледах как е закачен мотора на един приятел жигулата. Без особен успех де. Видях предните тампони. Отзад ще импровизирам.
Във вторник, с повече късмет, ще ходя за предните тампони.
Притеснява ме участъка при перката. Него смятам директно да го подпра на един квадратен профил, който ще увия с гума (примерно). Въпреки, че е на картера... Съмнявам се да му стане нещо. Все пак само ще го подпира.
Ето го и двигателят (извинявам се за големината на изображението).
Така както го мисля, няма да е кош (с квадратна форма), а по- скоро само рамка, подобна на правоъгълник с успоредна на късите страни по средата. Или буквата Н но с чертички отгоре и отдолу.
-------------------------------
Отделно, днес най- накрая си намерих калибрована стомана (конструктивен кръг май го наричаха). За съжаление установих, че еднометровата ми пръчка не е съвсем права (или вътрешната тръба на реактора). Искам да загладя хубаво стените на вътрешната тръба, а също така и стоманената пръчка. Чудя се дали като се нагрее ще се изправи самичка. Нещо се съмнявам.
Ето тук се вижда как стоманената пръчка е залепнала за едната част на тръбата. Снимката показва образувалият се луфт.
-------------------------------
Когато тези неща се оправят (дано Боже е по- скоро), и след като успея да пусна двигателя на бензин първо, ще сложа километраж за колело, който ще показва оборотите на маховика (едното магнитче на него, датчика някъде близо).
Ще се постарая да сложа и датчици за налягане и температура на масло, ако не се окаже сложна задача.
Притеснява ме това, че този мотор не е работил сигурно вече 2 години. В цилиндрите има масло и малко нафта. Явно ще се наложи един освежителен ремонт, но искрено се надявам да не е наложителен.
ПС: на пазар ще се търси и цялото гърне - фланецът до гърнето. Тъй като сегашният реактор е с поцинкована външна тръба, може да направя както Гого каза и директно да заваря в тръбата на гърнето вътрешната на реактора... :roll: