Здравейте. Всъщност до това заглавие на темата стигнах след кратки размишления по електролизера на Боб Бойс.
Въпросът:Да се направи евтин, прост, много ефективен (да постига максимална стръмнина на импулсите) честотен генератор. В схемата с трите честоти на Боб Бойс се използва таймер 555 и инвертиращ драйвър, мосфети.
Доколкото четох, това е устойчиво за честотата, тъй като тя зависи от зареждането на кондензатора - 1/3 <-> 2/3
Стръмнината на импулса явно се постига чрез инвертиращия драйвър и мосфетите, като тук ролята е в инвертирането - пулсът от 555 е включен за по- голямата част, явно има някаква особеност за допълнително ускорение (стръмнина на импулса).
Бих добавил, че за по- голяма точност на честотата може да се използва по- голям капацитет с по- малки съпротивления и може би да е танталов. Това вие ще кажете
Идеята:Боб Бойс твърди, че създаваната в електролизера енергия е радиантна. Разлагането на водата става не върху плочите, а между тях. Това става, защото импедансите на тороида и на клетката съвпадат (има резонанс), а при строго определена, точна честота, водата е способна да погълне радиантната енергия.
Забележете, строго определена честота. Това можем да приемем за аксиома на идеята, която се опитвам да изложа.
И така, замислих се защо да разлагаме водата, след като самият Боб Бойс споделя, че тороида може да се използва във всякакви товари, които могат да поглъщат радиантна енергия:
- ел. крушки с нажежаема жичка (?)
- флуоресцентни лампи
- високоиндуктивни товариили да се конвертира чрез:
- кондензатор (между другото, съхранената в кондензатора енергия е под формата на надлъжна вълна- обяснено в лекцията на Константин Мейл, качен торент във форума).
- акумулаторСъщо така приемам, че радиантната енергия е навсякъде при индуктивностите, има я, но не я забелязваме и не я използваме (тесла траф, други индуктивни чудеса с не до там стандартен принцип на работа).
Зареждането на акумулатора в този случай ще става не чрез три, а чрез една честота, която си мисля, че може да се модулира върху прав ток. Освен това си мисля, че не е задължително да има приложено някакво напрежение, което да се модулира, може да се експериментира и с директно подавани честоти, но на мен ми се струва, че ще е интересно да се опита все пак модулирана честота върху правия ток.
И така- честотен генератор - индуктивност - върху индуктивността някаква модулираща намотка - всичко това свързано с акумулатор за зареждане.
Очаквам идеи и предложения
ПС: не съм голям фен на разлагането на водата, според мен трябва да се отнасяме с уважение към нея и ако я разлагаме да го правим за неутрализиране на радиоактивни отпадъци, а не да си храним допотопните двигатели, макар че кондензира и пак става вода. Затова нека се съсредоточим върху електрическата част.