Здравейте отново колеги. На някои от вас може и да им стане досадно, че теоретизирам излишно, но за мен пътят първо е теоретично разбиране на установката и метода за извличане на енергия, а след това техническо изпълнение. Вярвам, че съм на прав път, имам такова усещане просто.
С колегата Pyramid говорихме за надлъжните вълни. Разгледан бе въпросът
как точно надлъжната вълна подпомага извличането на енергия от ефира (неутриното), след като за неутирно се правят огромни детектори, които засичат едва няколко частици дневно.
Виждането е, че стоящата надлъжна вълна създава
възли на концентрация на енергия в пространството. Потенциала на тази точка спрямо пространството вероятно допринася за
по- добро взаимодействие с ефира (неутриното). От тук съществуват два варианта:
1. Неутриното
придава въртящ момент/вибрация на електроните, откъдето има повишаване на енергията в тази точка.
2. При достатъчно голяма концентрация на енергия (при достатъчно голямо напрежение) в точката се получава много голямо забавяне (екраниране) на неутрино частицата. При много голямо забавяне на неутрино частиците
може да се отдели позитрон или електрон. Проф. К. Мейл го доказва, като посочва, че 96% от неутрино частиците, падащи на земята се превръщат в електрони, останалите 4% - в позитрони. Това е метода за детектиране на неутрино в японския детектор за неутрино частици, който използва вода (тежка вода?)- при екраниране на неутрино частица тя забавя скоростта си и се отделя позитрон- получава се анихилация и присветване във водата.
Точно това е красотата на цялата работа-
при стоящи вълни реално не се предава енергия!Сега това е обща теория- връщам се към темата за Капанадзе и резонанса- сигурен съм, че можем да се справим с общи усилия!
Проф. К. Мейл пише за 2 вида резонанс:
1.
Приемника да се намира във възел на стояща вълна;2.
Приемника да работи на същата честота, на която работи излъчвателя - това се доказва от патента на Тесла, който включва ключов елемент.Турските заявки за патенти на Капанадзе са доста неинформативни, но може да поразсъждаваме върху тях:
В двете заявки има "честотен стабилизатор" на вторичната (изходната намотка), т.е. регулира се прецизно на каква честота да работи вторичната намотка. Това е логично от тази гледна точка, че на това малко разстояние и при тези ниски честоти ще се получи възел на стояща вълна сравнително далеч- затова се използва метода с резонанс, при който приемника работи на същата честота.
Според мен е важно кръга на вторичната намотка да е изцяло отделен отпървичната, т.е. тя да си има собствено заземяване. За първичната не мога да отговоря- както и за схемата с двете заземявания.
Изглежда Капанадзе всъщност не прави т-р състоящ се от първична и вторична намотка, а прави излъчвател (състоящ се само от една или от първична и вторична намотка) и приемник (състоящ се от намотка).
Т.е. т-р на Тесла комбиниран с Tesla radiant energy receiver!
По същият начин работи и устройството на Боб Бойс! Там се създават надлъжни вълни между самите клетки- разлагането на водата се получава не върху плочите- а между тях- в самата вода- т.е. във възлите на надлъжните вълни!
Извинявам се за некадърното ми превеждане на елементите по двете картинки от заявките за патенти!