На форума MATRI-X има тема за генератора на Хендершот. По думите на Хендершот в неговия генератор се използва океана от енергия на обкръжаващата ни среда и ние просто трябва да се включим и да черпим от тази необятна и безкрайна енергия. Много хора, са се опитвали да го повторят, но засега безуспешно. Ана този форум
http://zaryad.com/forum/viewtopic.php? f=117&t=2169 има едно видео, как се изработва такъв генератор и се пуска в действие пред камерите, но дали това е истина, не мога да потдвърдя. Аз отдавна съм набавил необходимите материали за изработката, но все не ми остава време да го направя. Качвам и няколко файла с още информация по тази тема. Има мнения, че Хендершот използва вместо дървени шишчета за навиване на бобините моливи с графитна сърцевина или пирони. Други казват, че магнитите, са му еднополярни. Толкова за Хендершот.
По въпроса за генератора на Капанадзе все ми се струва, че това високо напрежение се получава в следствие работата на устройството, а не се създава изкуственно преди това със тхо или по друг начин. Направил съм хиляди експерименти с високо напрежение, но не стигнах до някакви изключителни резултати. Ако се използва високо напрежение, за да започне процеса на автогенерации има няколко възможности. Да се зарежда кондензатор със статично електричество, да се завихрят магнитни полета чрез статично електричество и др. Имам някой обнадеждаващи резултати, но не е това, което е постигнал Капанадзе и затова не искам засега да споделям нищо, за да няма излишни спорове и заяждания.
Да не забравяме, че Капанадзе е архитект. Някъде по руските форуми имаше мнение, че Капанадзе използва следния резонанс, но в електрически вариант. Представете си един мост по който маршируват войници и, когато моста влезе в резонанс с ударите на войниците по него, започват неконтролируеми усилващи се колебания и моста рухва, такива случай има много в историята. Затова подпорните пилони на мостовете не се поставят никога на еднакво разтояние един от друг именно за да се избегне този разрушителен ефект. Ако Капанадзе използва този резонанс, но в електрически вариант, то високото напрежение се получава вследствие на резонанса, а не се прилага предварително. Друго нещо което казва той е, че най трудното нещо е да се контролира процеса. ПОЗДРАВИ!