dymelsoft, прав си, че трябва да се изясни от къде идва енергията за прибавката, дали изобщо идва от някъде или се създава някакво самоподдържащо се поле с определена конфигурация, дали има биене на честоти или въртящи се магнитни полета, но това може да стане след, като се направи генератора и се изследва най-задълбочено. За направата на такъв генератор в дебелите книги не пише нищо, Капанадзе също не казва нищо освен това, че енергията идва от обкръжаващото ни пространство, така че начина да се постигне успех е метода проба – грешка.
За себе си съм взел решение да не се занимавам повече с идеи от други форуми, които в 99 % от случаите, са фалшиви и неработещи подхвърляни от определени хора с определена цел, дали за умишлена заблуда и губене на време, дали за да им вървят форумите и т.н. Но в интерес на истината точно от тези фалшиви партенки, които ни пускат, аз научих много и придобих много голям опит. Така, че в случая важи поговорката „всяко зло за добро“.
Моите идеи съм ги споделял в нашия форум и работя върху тях, а те са 3 - Първата е да се създаде стояща вълна в бобината с мощно електромагнитно поле и тази вълна да се движи напред-назад, като по този начин полето пресича намотките на товарната бобина под 90 градуса и в нея се индуцира ЕДС.
Втората идея е за приемник - предавател, като демодулирането на сигнала става, така, че и демодулирания сигнал се включва в биенето на честотите във втората бобина, според обясненията в патента там има биене на честоти.
Третата ми идея е за създаването на торус около двете бобини с много-малко енергия от източника, в който торус има постоянен поток на енергия и той е самоподдържаща се система, и когато този торус го накараме да пулсира с 50 херца в товарната бобина ще се индуцира ЕДС.
Имам и още една идея, която е свързана с ефекта на Бернули, но в моя случай няма да използвам вода а електрически ток, обяснил съм я някъде в предните ми постове.
Не съм много сигурен, дали Капанадзе знае точно, как работи неговия генератор, със сигурност е напипал някакъв ефект и може да го повтори, когато си поиска, но дали знае механизма на работата му се съмнявам.
По гореизложените идеи работя едновременно, в зависимост от това, кога и как намирам елементите, които ми трябват, а те не са малко и са скъпи, но до момента не съм завършил нито един от проектите, просто не ми стига и времето.
А, забравих за механичния вариант с месинговите дискове, и с него се занимавам, но бях спрял за момента, защото ми трябваше струг, а хубавата новина е, че вече съм го поръчал.
Има и една друга подробност при Капанадзе, заявките за патентите му са две, значи принципите на работа на генератора, са два.