Има и резервен варянт тип Капанадзе, две полярни бобини навити противоположно и в екватора обикновенна бобина с импулсно възбуждане обърната на 90 градуса спямо полюсите. Въпросът е да се получи усилване на енергията.
Айде от мен малко закъснели подаръци за Коледа - във вид на инфо, което явно не ви достига
1. Противоположно навити бобини, като вътрешната е вторичната /подобно на Тесла траф/ се използват и за усилване на оргонното напрежение от някакъв първичен източник - независимо пасивен или активен. Ако са навити еднопосочно, ефект няма. Двете намотки са изолирани електрически една от друга, а бобината е куха и с определени параметри - дължина спрямо дебелина. Материалът също има значение, макар и не толкова голямо.
2. Колекторната намотка на Капи може да не е намотка - може и да е перфорирана медна ламарина, решетка и т.н. подобно на Грей.
3. Общо инфо - както и други освен мен са казвали, Тесла трафа всъщност е смесено оргонно-електрическо устройство, от което вие виждате само електрическата част. Всички неща на Тесла са такива - никога чисто електрически! Примери колкото щеш. Искрище с "магнитно гасене на искрата" - глупост и половина... Магнитите там имат съвсем друга функция, а бързото гасене е следствие - не причина. Искрище с "гасене на искрата с въздух"? Обясненията или ги няма, или са дрън - дрън, че пляс. Как се гаси с газов флуид високоволтова искра - не че не може, но скоростта на действие на двата типа устройства е несъпоставима. Да, има еднократни такива опити за преписване от Тесла, но основната идея не е такава. Друго се прекъсва, не искрата, за справка - барон фон Райхенбах.
4. На експериментаторите и последователите му липсва неговото пряко виждане и затова се блъскат в стените. Вижте и повечето СЕ устройства и какво образование имат създателите им - Капанадзе е архитект, Лестър Хендершот е военен авиатор, Хъбърд е ученик на 16 г., Пол Бауман е часовникар - и т.н. и т.н. Явно тези хора знаят нещо дето не се учи в училище - това което липсва и на експериментаторите. Имате мерак, ама трябва и друго. Е, някои са и превъзпитани ел.инженери - Доналд Смит, Хари Периго
giunal
Радвам се, че имаш такива постижения! Направи двете намотки противоположни и еднакви по маса, желая ти успех!
Аз също правя това-онова, но е май е по-лесно елтехниците да научат оргона, а не аз - тоците
Проблемът ми е, че нямам много уреди за измерване и ако изкарам много ток отнякъде може да се утрепя славно, та внимавам и не бързам. Все пак вървя напред
Поздрави