На въпроса сам си отговарям.
Трябва да имаме многофазни системи, дву, три и т.н. фазна система. Събирането става геометрично. В зависимост от фазовата разлика резултатът е от 0 до 2А, А-амплитуда.
-при 0 градуса резултатът на амплитудата е 0
-при 45 градуса резултатът на амплитудата е 0,707А
-при 60 градуса резултатът на амплитудата е А
-при 90 градуса резултатът на амплитудата е 1,41А
-при 120 градуса резултатът на амплитудата е 1,73А
-при 180 градуса резултатът на амплитудата е 2А
От изложеното геометрично (векторно) се вижда кога имаме усилване на амплитудата (енергията).
Имаме потенциално, соленоидално, Лапласово (едновременно потенциално и соленоидално) векторно поле. Тези статични векторни полета не ми вършат работа. Трябва ми динамично, вихрово ( индукционно) поле. Виждам единия изход да се направи интерференция и създаване на 0 (неутрална) точка подобно на нулева точка в трифазен генератор. Целта е горното векторно (геометрично) събиране.
Втори изход разположението на магнитното и електрично поле е на 90 традуса, ако амплитудите са еднакви то имаме 1,41 усилване на амплитудата съответно енергията. Източници на електрични полета са:
-електрични заряди-електростатика, потенциално
-променливи магнитни полета-електродинамика, вихрово
Източници на магнитни полета са:
-движещ се заряд (ел. ток)-магнитостатика, соленоидално
-променливи електрични полета-електродинамика, вихрово, (ток на разместване).
Магнитоелектричната индукция (ток на разместване). На това явление се основава еднопроводното и безпроводно предаване на ел. енергия. При електромагнитната индукция имаме закон на Фарадей, при магнитоелектричната индукция само загатки, липсва закон за количествени изчисления. Тази материя не ми е ясна и затова се опитвам да я заобиколя като работя в резонанс и зациклям.