От всичко до сега което съм разучавал и виждал, като генератори на свободна енергия,
този на Капанадзе ми се вижда най-реалистичен, изглежда не е менте тая работа, за разлика от повечето принципи и клипове, особено що се касае за магнитните мотори.
Принципа на Капанадзе се основава на Тесла-трафа, НО въпросът е, един ли е или са два. За мен логичното е да са два, но виждам само един. Самият Капанадзе казва, че той нищо не е открил, откритието казва е на Тесла, тънкоста била в постигането на резонанс между първичната и вторичната намотка в Тесла -трафа, има ли резонанс, има "фрии енерджи", няма ли резонанс - няма.
Въпросът е, как се постига резонанс в тесла трансформатора ? - да не вземе сега някой да прави паралел с обикновенните трансформатори /авто-бобината не е и никога няма да бъдеТесла -траф!!!/.
MZK - прав си, темата е позамряла, а си струва човек да хвърли усилия точно тук, Капанадзе бие отвсякъде ТПУ на Стивън Марк с КПД от порядъка на 1 250 %. От 40 W преобразува в 5kW
.
Турците, направили репликация на Капанадзе работят с Тесла-трафове, прехвърлят енергията от единия вероятно в другия /ако не се лъжа/. Ашколсум-бравос на тях.