Към колегите coke2k, Velektra и останалите здраво стъпили на земята. Не обръщайте внимание на глупостите, просто ги игнорирайте. Нервите на доста хора са опънати, а тенденциите във форума не са благоприятни, но смятам, че това са глобални процеси и не би трябвало да се оставяме да тровят собствените ни мисли.
Както някой от колегите написа по-горе или в другите теми, има работещи хора, но няма сполучлив резултат.
Ако някой си търси занимание, според мен възможност за изследване представлява интерференцията между два четвъртвълнови индуктивни резонатора (какъвто е т-р на Тесла), свързани помежду си.
Аз открих, че те могат да се ползват за предаване на енергия през един проводник или земята, ако са спазени някои условия, но не съм открил КПД>60%. Имам сумарно 16 дни опити, за които мога да дам сурова информация. В нея имам определени грешки и липса на тълкуване, което надали ще е от полза за някого.
Също така искам да спомена, че прецизната работа показва някои тънкости, например подготвих статия за енергиен добив от радиопредаватели, където конструирах рамкова антена. Ползвах предавателя от Вакарел, а антената е в резонанс. Мога да кажа, че дори за такава проста задача ми трябваше доста време и допуснах някои тривиални грешки - резонансът на антената се влияе от няколко пикофарада, които са част от кабела на сондата на осцилоскопа (виж тема:
http://mazeto.net/index.php/topic,8825.msg59915.html#new ).
Малко или много натрупаният опит, изказ и начин на говорене и споделяне на информацията говорят за автора и реалните му резултати.
Най-лесно е да се направи нов форум със сериозни правила и недопускане на глупости, но не вярвам, че ще има голяма файда от това. Не че няма хора, но така сме се разпределили, че е трудно двама души да се кооперират и да работят конкретно по даден въпрос.
Това мисля, че е положението в момента. Моля да видите опциите в профилите си така, че да получавате писмо при ново лично съобщение, защото е вероятно да не посещавате форума дълго време, но е вероятно и някой кадърен потребител да се свърже с вас за обща работа или коментиране на проведени опити.
Също така имайте предвид, че някой пощенски услуги разпознават автоматичните писма от форума като спам!
Поздрави!