ЧНГ!!!
Вълна цунами не съм виждал нито преживявал, но знам, че тя не е вечна. Създава се от пропадане или издигане на огромни маси от вода, причинено най вече от земетресения. Веднъж възникнала тази вълна затихва толкова бързо, че само първата създава проблеми. Такива вълни възникват и във земната кора, например при ядрени опити, дори и при нея мощен взрив вълната обикаля 2 , 3 пъти земното кълбо и затихва. Не съм чул, нито усетил вълна, която веднъж възникнала е вечна.
Там, където търсите енергия, има но нейната концентрация е толкова нищожна, че устройство с един киловат мощност ще има космически размери. И друг път съм давал този пример и пак ще го дам. Мощността, с която излъчва Слънцето е около 300 W за кубичен метър от неговия обем, което е по малко от излъчваната мощност от тялото на едно врабче. Сега си представете колко би била концентрацията на мощност във вакуума, където търсите тази енергия. Да там има огромни количества енергия, като се има в предвид размерите на Вселената, но какво от това, след като нейната концентрация е нищожна, и едно устройство от няколко вата би имало размерите на Земята.