Космическата енергия, която е налице във всяка точка на пространството, която включва и гравитационната енергия, като мощност и количество, в дадена точка на пространството е нещо много по значимо от колкото гравитационното поле на земята,като естествен източник на енергия.
Не знам до колко е вярно, че Тесла е успял да използува космическа енергия и да задвижи лека кола. Ако това е истина той е достигнал да нещо по значими от колкото аз и моите съавтори до директният достъп до гравитационната енергия.
Голямо съществено предимство, при Тесла е това, че той е реализирал използването на космическата енергия със съоръжение, техника, двигател с малка маса, докато , при мен с изключение , когато се използуват и магнитни полета масите на възможните двигатели са големи и много време ще е необходимо да се намали масата им за да могат да се използуват на коли и други малки превозни средства. Но! - на самолетоносачи и подводниците, където използуваните пространства за ползуването на атомната енергия не са малки ще могат да се реализират ДГЕЦ-ли с необходимата мощност.
Въпреки предимствата за това, до което е достигнал Тесла и това до което достигнах аз / директният достъп до гравитационната енергия/, към който човечеството се е стремило от дълбока древност и до сега и съвременната наука в заблуда го квалифицира, като опит да се създаде вечен двигател, също има своите предимства и значимост.
Гравитационната среда на повърхността на земята е напълно безопасна за човека. На лице е във всяка точка на земята. Несъзнателно се използва енергията на гравитационното поле на земята от човека от както се е появил на земята. След откриването на водното колело съзнателно я използува от дълбока древност и до сега с ВЕЦ, които без енергията на гравитационното поле не може да ги има.
Голямото предимство на бъдещите ДГЕЦ-ли в сравнение с ВЕЦ-ли е, че докато за ВЕЦ-ли е необходим воден поток, по възможност с по-голяма маса и по-голяма скорост и това ограничава терените на земята на които те могат да бъдат използувани, то при ДГЕЦ-ли всеки терен, на суша и вода може да бъде използуван за изграждането на ДГЕЦ-ла от екватора до полюсите с неограничена мощност.