само да занете как съм седял днес на телефона като БИТО Добиче с мокър парцал, след като говорих с официален представител тук в Солун, на една ГОЛЯМА фирма за метали от Атина. звъня аз на номера който намерих от нет-а, и ми се вдига от другата страна със абсолютно безразличният отговор " Да ?" , и аз " Фирма Технометал?", "Ахам. Какво искаш?". аз "
? " ( без думи)... кратка пауза " ами търся неръждаема ЛАМАРИНА 316 Л. " , от там " За какво ти е?". аз "
? " втори гол. "ми правя един проект за университета, и ми трябват 10-20 профила с някакви размери." .. от там " ахам. и какви размери?", " 160х 160"- аз, ... то там " КАКВО? метър и шейсе?.." не го огсавих да свърши.. " не е метър, това са милиметри 160 милиметра, 16 сантиметра".. " а. това е по-добре, че ще ти трябва ТИР за да ги извозиш." без коментар от моя страна... опитвайки се да изкарам някаква инфо от дебилът " имате ли в наличност нещо с тези размери или трябва да се направи някаква специална поръчка, и колко ще струва разбира се".. " а ти какво търсеше? ламарина?" .. " да. ламарина неръждаема 316." .. и тук пичът понеже е ТЕЛЕ.. ми задава въпросът за 10 000 евро.. " а ламарината колко дебела я искаш"... изминаха 5 секунди преди да се усвеста.. и му казвам " вижте, явно няма да може да се разберем. ще потърся другаде. лек ден" и му затварям.
и този Ад беше само за да питам ДАЛИ ИМАТ нещо което е близко то това което търся. я си представи да тръгнеш да обясяваш чертежи и детайли и ...абе мани мани.. гръчка му работа.
както и да е.. едно е сигурно. ламарина намерих. със сигурност е от серия 300, но не съм абсолютно убеден коя от разновидностите..най-вероятно да е 304. единствената разлика между 304 и 316 е в количеството на Хром и Никел- 304 има 18-20% Хром и 8–10.50% Никел, а 316 има 16–18% Хром и 10–14% Никел. 316 Л има 0,03% Въглерод, а 304 и 316 имат по 0,08%. Както и да е. ще пробвам дали издържа на КОН.. и ще пусна снимки.
имам 10 ламела 180 х 180. мисля да ги резна да 2 , и да станат 20 - 180х 90. това ми се струва едно добро начало.
както казах утре ще снимам динамото. ако някой знае да подскаже. динамото е Френско, от 106 пежак. преди 1 месец я взех. доколкото видях днес .. динамото е в перфектно състояние. ама като не знам от къде да дръпан жица..
лека вечер.